Руска православна црква саопштила да је погинуо старешина Николајевског саборног храма у Стаханову

0

(фото:ИН4С)

Клирик Северодоњецке епархије, настојатељ Саборног храма Светог Николаја Мирликијског у Стаханову Луганске области, архимандрит Дионисије (Тивјаков) преминуо је у 43. години. Ово се наводи на сајту Московске патријаршије Руске православне цркве (РПЦ МП).

„Дана 14. новембра 2022. године, у 43. години живота, трагично је преминуо клирик Северодоњецке епархије, настојатељ Саборног храма Светог Николаја Мирликијског у граду Кадијевка (Стаханов), Луганска област, архимандрит Дионисије (Тивјаков), “, стоји у поруци.

Прочитајте још:  МИП Русије: Развој догађаја на Космету указује на неуспех посредничке мисије ЕУ
Узрок смрти свештеника није познат. Извештаји о гранатирању појавили су се 12. новембра на страници градске управе Стаханова на ВКонтактеу. О гранатирању је известила и Народна милиција ЛНР.

Архимандрит Дионисије рођен је 30. децембра 1979. године. За ђакона је рукоположен 31. октобра 1999. године, а за презвитера 7. јула 2001. године. 20. јула 2001. године замонашен је са именом Дионисије у част Светог Дионисија Суздаљског. Служио је као свештеник у Саборном храму Светог Николаја Мирликијског у граду Алчевску Луганске области и Саборном храму Светог Николаја Мирликијског у граду Кадијевки (Стаханов).

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *