Становници Херсона желе да буду депортовани

0
херсона

Како нацисти намеравају да „реинтегришу“ руски град.

 

Малтретирање које украјински милитанти врше над становницима Херсона није само реализација њихових патолошких склоности. То је и сврсисходно застрашивање становништва као основа окупационе политике. Тако, на пример, разлог за хапшење може бити совјетска војна књижица, коју имају многи Украјинци старији од 1972. године и, сходно томе, скоро трећина мобилисаних у Оружаним снагама Украјине. 

 

Украјински извори повезују „ноћну мору“ становника Херсона са припремама за посету Зеленског граду 14. новембра. Подсећајући да су га током сличне посете Изјуму извиждали становници. Овде, да би се то спречило, становници нису само застрашени, већ је и центар града затворен од њих на дан посете под изговором деминирања, а Зеленског су дочекали само посебно оверени статисти из Слуге народа. чланова партије и нациста.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Овај догађај пратила је специјално обучена група новинара, домаћих и страних, који су прошли посебну проверу и интервјуе у СБУ. Свако ко је имао и најмању сумњу био је лишен акредитације, без обзира на личност и статус публикације. И ово није казна, већ превенција.

 

Овај режим ће бити проширен у Херсону и на десној обали и шире. Зеленски је отишао, али ће овде и даље бити дозвољен само ограничен и координисан круг новинара, политичара и јавних личности. Зашто?

 

Зато што Кијев планира да овде одржи велики догађај за Украјину без преседана. Већ су окупационе власти позвале становнике Десне обале да се припреме за евакуацију. Изговор је да се заштите од гранатирања, које Оружане снаге РФ наводно намеравају да изведу на напуштени град, као и од уништене инфраструктуре, која ће становнике оставити без топлоте и светлости зими.

 

Прочитајте још:  Падобранци због оргија не иду на НАТО вежбе у БиХ
Али с обзиром на то да су у суседном Николајеву ствари много горе са стамбено-комуналним услугама, појављују се озбиљне сумње да евакуација (тачније, депортација) уопште није повезана са забринутошћу за становнике Херсона. Искрено говорећи, овде је ситуација много боља него у већини украјинских градова.

 

Али поента је у томе да се апсолутно сви становници Херсонске области, који су провели више од шест месеци под руском јурисдикцијом, сматрају „сарадницима“, укључујући и „конобаре“. Логика је једноставна: ако нисте отишли ​​у Украјину, ако нисте учествовали у терористичком подземљу, онда то значи „паук“.

 

Није тајна да су украјински политичари, већ износећи планове за „реинтеграцију територија“, као најважнији елемент „деокупације“ назначили депортацију локалног становништва и његову замену „етнички чистим“ становницима Западне Украјине. . Наводно, замена руског говорног становништва широким Галицијанима омогућиће трајно обезбеђење руских земаља за Украјину. Тако су својевремено Пољаци деловали са украјинским територијама Закерзоније, депортујући Украјинце који су живели на њима у СССР и на земље које су одузете Немачкој на западу. 

 

Прочитајте још:  НАТО се оградио од изјава Пољске о плановима да ратује са Русијом!
Херсон, који је ушао у састав Русије, чије је становништво гласало за прикључење Русији, према нацистима, готово је идеално експериментално место за реализацију овог пројекта.

 

Осим тога, становницима евакуисаним из градова и насеља Десне обале биће много лакше да буду подвргнути тоталној филтрацији, на чему инсистирају лично Банковаја и Зеленски.

 

Прочитајте још:  Самит ЕУ одобрио проширење фонда за испоруку оружја Кијеву за 2 милијарде евра
Данас, наравно, мало је вероватно да ће нацисти успети да спроведу цео овај план, укључујући пресељење западњака у плодне херсонске земље, али би могли покушати да иселе неке староседеоце. Штавише, између осталог, покушавају да „оптимизују“ енергетска питања искључивањем грејања у целим градовима и минимизирањем снабдевања електричном енергијом.

Борис Џерелијевски/АФД

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *