Београд: Вук на санацији!

0

(фото:Shutterstock)

Бронзана скулптура Вука Караџића на углу Булевара краља Александра и Рузвелтове улице у Београду је демонтирана ради рестаурације. Очекује се да ће рестаурација познатог споменика бити завршена до краја године.

Вуков споменик у Београду је демонтиран ради рестаурације која би, према уговору, требало да траје 120 дана, али из Завода за заштиту споменика очекују да ће се то завршити до краја године.

Прочитајте још:  Председништво: УНС направио ХАОС народ уживо излудео Вучића с питањима и критикама
Директорка Завода за заштиту споменика Београда Оливера Вучковић рекла је за РТС да је пројекат израђен 2019. године, а да су градске власти сада издвојиле новац за комплетну санацију и реконструкцију Вуковог споменика.

–Чини ми се да је ово сада историјски моменат, јер Вук после 85 година напушта ово место. Иде, као што смо се сви већ научили, у атеље Зорана Кузмановића у Смедереву на месец и по дана и надамо се да ће до Нове године поново бити на овом месту, навела је Вучковићева.

Прочитајте још:  “Процурио” ХИТ снимак новогодишње прославе у Информеру (ВИДЕО)
Додала је да се нада да ће у том периоду бити комплетно саниран, а да ће у међувремену бити урађен и камени постамент.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Када је рађен плато 1995. године, урађена је једна мања интервенција на самом постаменту, међутим, том приликом није изабран одговарајући камен. Ми ћемо сада то исправити, а скулптуру носимо на детаљну санацију, пошто, откад је постављена, није никада рађено конкретно на њој, рекла је Оливера Вучковић.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *