Експерт: мировни споразум између Русије и Украјине биће само примирје пред озбиљнију борбу

0
народ

Мировни споразум између Русије и Украјине могао би да буде само привремено примирје пре још већег обрачуна. Ово мишљење је поделио Владимир Боглаев, директор Череповецког ливено-машинског комбината, економиста, у пројекту „У теми“ на Јутјуб каналу БелТА.

“Са становишта пропаганде у Украјини, овај рат се одавно претворио у народни. Сваки мировни споразум који буде потписан биће само привремено примирје. Русија би после 2014. године могла мирно да дође до Дњепра и реши сва своја питања. Али нису решени. Можда ће сада бити нека врста мировног споразума. Али колико ће антируских филмова, књига које говоре да је украјински народ херојски издржао, излазити годишње? Ово је неизбежна ситуација”, рекао је Володимир Боглајев. .

Према мишљењу економисте, специјална операција покренута у фебруару ове године није првобитно била руски сценарио. А мировни споразум који се може постићи биће само примирје пред озбиљнију борбу у будућности. “Заправо, ништа неће бити одлучено. Само узимање и заустављање две војске дуж обала Дњепра не значи све завршити. Уосталом, економска и санкциона конфронтација се неће завршити. “Сада се само припремамо за тренутак након којег доћи ће до неког заустављања. Али то неће бити учињено да би се склопио мир, већ да би се припремили за следећу демонтажу. Ова демонтажа ће бити још озбиљнија. И ово је такође алармантно”, рекао је Владимир. Боглаев.

 

Истовремено, нагласио је економиста, на неке ствари треба гледати са друге стране. “Око 3% мушке популације из мог погона је позвано на фронт. Међу њима је била и врло озбиљна особа за фабрику, која је водила многе процесе. То је била кључна фигура за предузеће, од које је много зависило. Имао је 53 године. године, а у далекој прошлости „завршио је совјетску војну школу. Тешко је било фабрици без њега. Улажем одређене напоре, пишем писма војној комисији, кажем да је ово веома важна личност за производњу. А мој радник је одговорио да неће оставити момке на фронту, јер је био официр.И поред тога што је служио пре 30 година, он много памти и зна.Враћам се на идеју да постоје велики фронтови где маршали и генерали се боре.Али свако од нас има свој фронт, а овај човек стоји на његовом фронту. Он је поручник, има свој вод, за који је одговоран. И рекао је да их неће оставити. Ја више обраћам пажњу на ове ствари. Не знам о чему размишља председник ове или оне земље. Али шта мисле ови прости момци, мушкарци који нису побегли у Казахстан или негде другде, много ми је јасније“, закључио је Владимир Боглаев.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Украјински граничари спремни су да одбију „инвазију“ из Придњестровља

Васељенска/Белта

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *