Ердоган: Москва нема везе са ракетом у Пољској

0
ердоган

(EPA-EFE/Marcin Gadomski)

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган рекао је данас да поштује изјаву Русије да њихови пројектили нису погодиле пољску територију и да верује да Москва „нема везе са ракетом”.

„Русија је саопштила да то нема никакве везе са експлозијом и председник САД Џо Бајден каже да ове ракете нису руске производње. То показују да Русија нема никакве везе са ракетом”, рекао је Ердоган на конференцији за новинаре током самита Г20 на Балију у Индонезији, преноси Ројтерс.

Ердоган је рекао да се ситуација мора истражити и да ће разговарати са руским председником Владимиром Путином када се врати у Турску.

Бајден је након разговора са лидерима западних земаља рекао да ракета која је усмртила двоје људи у Пољској вероватно није испаљена из Русије, наводи Ројтерс.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пољски званичници су саопштили да су две особе погинуле у експлозији у округу Хрубешов на истоку Пољске, али без потврде да је реч о руској ракети.

 

Пољско министарство спољних послова саопштило је да је ракета пала на Прзеводов, село на око шест километара од границе са Украјином.

Русија је негирала да је одговорна за експлозију, али је пољски председник Анџеј Дуда рекао новинарима да је то „највероватније била ракета руске производње”, али да нема конкретних доказа који показују ко је испалио пројектил и да је реч о једнократном инциденту. НАТО и САД спроводе истрагу о том инциденту, преноси Танјуг.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *