Све нас „чека“ истребљење: Научници објашњавају зашто нисмо нашли ванземаљце

0

(Фото: Depositphotos)

Још се нисмо срели са ванземаљским обликом живота зато што интелигентна друштва теже да се временом истребе пре него што имају шансу да успоставе контакт, истичу научници НАСА, додајући да би човечанство могло да буде следеће на реду.

Прочитајте још:  Нису само Срби рушили споменике: Зашто је порушена пирамида у Француској?!
Научници из Насине „Jet Propulsion Laboratory“ искористили су теорију Великог филтера како би објаснили своје претпоставке и зашто човечанство још није наишло на интелигентан живот у свемиру.

Према теорији Великог филтера која покушава да објасни Фермијев парадокс – многе цивилизације су постојале током историје универзума, али су се све међусобно истребиле пре него што су успеле да успоставе контакт.
Извештај насловљен „Avoiding The Great Filter: Extra-terrestrial Life And Humanity’s Future In The Universe“ сугерише да се човечанство налази на истом курсу.

„Егзистенцијална катастрофа нас чека док се наше друштво експоненцијално креће ка истраживању свемира.

Прочитајте још:  Од чега се ствара еликсир младости за светску елиту?
Теорија Великог филтера потенцијално објашњава истребљење живота каквим га познајемо, посебно када се узме у обзир да је степен прогреса директно повезан са интензивношћу катастрофе“, наводи се у извештају.
Због тога је, како истичу, потребан период интроспекције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Морамо да се позабавимо изазовима и методима којима можемо да смањимо ризик по човечанство и остали живот на планети“, додају научници.

Прочитајте још:  На Антартику призор као из хорор филмова: Лед потпуно крвав, а то је знак једне опасне појаве
Аутори извештаја, Џонатан Ђијанг, Филип Розен, Кели Лу, Кристен Фахи и Пјотр Обач, истакли су као највеће претње: удар астероида, нуклеарни рат, пандемију, климатске промене и вештачку интелигенцију, пренео је РТС.

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *