Аднан мобилише присталице за сутрашњи дернек

0

У јавном вапају за Портал Аналитику Аднан Чиргић је апелова за што масовнији протест.

Своју лојалност Ђукановићу потврдио је опет, истичући да би само црногорским душманима одговарао одлазак Ђукановића с политичке позорнице.

Он каже да је без Ђукановића било немогуће обновити државност Црне Горе и трасирати њен пут на запад.

„Његов одлазак из партије таквима је потребан да цио суверенистички покрет пошаљу у вишегодишње тумарање до консолидације некога новог субјекта. Ово истичем упркос томе што ћу бити оптужен да сам „љубитељ лика и дјела“ предśедника једне опозиционе партије, чији никад нијесам био члан. Али ми смо ваљда једина држава на свијету ђе су агентурне мреже формирале свијест да је зазорно подржавати опозиционе партије а поносно бити полтрон партија на власти иако те партије промовишу цивилизацијски суноврат друштва“, каже Чиргић.

Чирга је изразио и одређену бојазан.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Не удруже ли се сви актери суверенистичкога покрета онако како се то очекује од покрета ИМА НАС, врло брзо ћемо сазнати ђе је дно. Ова бескрупулозна екипа која је узурпирала власт с циљем да уништи грађанско устројство државе и Црногорце сведе на статус који им препоручује Будимир Алексић неће устукнути ни пред твитер покличима ни пред политичким говорима којима не би мане било да се држе у каквој уређеној скандинавској земљи, а ни пред текстовима црногорских интелектуалаца“, поручује Чиргић.

Зна се, додаје он, који језик они само разумију.

„Виђело се то на Белведеру кад је свијет имао прилику да види незапамћену полицијску тортуру над грађанима, кад је заведена диктатура групе острашћених клерофашиста на власти“, истакао је, између осталог, Чиргић.

Прочитајте још:  Сећање на масакр Срба у Кравици
Наравно, какав би то био учитељ непостојећег језика и плагијатор био, а да није профилисани фашиста.

„Држава је предата на управу клеронационалистима, а грађанско друштво које је било тек у повоју данас је оштром идеолошком и цивилизацијском конфронтацијом подијељено до непомирљивости“, истиче он.

„Конструисани антагонизми данас су заживели до те мере да онемогућавају суживот, институције су у рукама Вучићевих сарадника, земља је пред банкротом… У таквим условима инсистирање на вођењу институционалне битке може бити или одраз политичкога сљепила или демагошко прикривање сопствене неспособности за битку“, закључује он.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *