ћута

(фото:Принтскрин)

Дечко за све еко и ресурсне проблеме, познат и као Ћута, у емисији „Прави угао“ између осталог лаже како је локална заједница само из Горњих Недељица (где иначе није ни планиран рудник, него је то у Брезјаку) али где су Ћути уделили пет ари па мисли да може да изманипулише и препрода све за потребе Вучића и његових газди из разних компанија, те заједничких газди из амбасада.

Елем, овај очигледно не тако паметан дечко за све и свашта, јавно признаде да је ишао у амбасаду Француске на канабе код амбсадора лично да блебеће о литијуму. И то пре избора. Са собом је повео свог верног друга, Ратка Ристића. Мора да је Драгана била заузета.

Дакле, Анто и Панто одлазе на канабе амбасадора земље са изузетно развијеном аутомобилском индустријом да разговарају о литијуму који им је потребан колико и нама да немамо Анту и Панту. Кажемо канабе, али ту никаквог излежавња није било. Био је то ипак летећи састанак, с ноге на ногу.

И он тако, је ли „паметан“ објашњава да овај српски литијум припада свим грађанима подједнако, па су ваљда због тога Анто и Панто дали себи за право да о томе у име свих нас и преговарају, марширајући ка оживљавању пројекта „Јадар“. Наравно, за већу рудну ренту и да свима буде лепо, и Анти и Панти и компанијама и амбасадорима. А ви народе цркните.

Анто са ни годину дана радног стажа, бш као и газда му, а стигао до пензије и Панто који зна да баш испод Бордоа има литијума, али 17 година није знао да га има у Јадру и дан-данас не сме да изговори реч РАЂЕВИНА. На Копаоник вероватно добије копривњачу. САд вероватно сме да скија на Чукаричкој падини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  ПРОКЛЕТСТВО И БЛАГОСЛОВ БЕЛОГ ЗЛАТА

Ових дана смо видели СИНХРОНИЗОВАНО изјаве Дубравке Зорке Ђедовић Негре, лумпенеколошког устанка да може рударство и пољопривреда по врхунским стандардима за уништење, те усиљене изјаве свих могућих службиних актера да је Рио Тинто жив и поврх свега изјаве ПОКС-а у Крупњу како је ето све то тачно али без доказа и једног, уз још много глупости.

Уместо што ћете да ову објаву отпишете на „сујету“ – омиљени појам сваког бота, запитајте се у колико још амбасада одлазе Анте и Панте и о чему још преговарају у ваше име. Није ваљда да ми у Србији не знамо шта ови незванични одласци значе? Осим што се иде по инструкције и друге свеже наштампане папире.

Једини промашај су изгледа управо Анто и Панто. Јер Анто изблебета све ово у камеру и сад се озбиљно питам да ли је могуће да је човек у сву осионост заиста толико и глуп.

Интернационализација наших проблема се не решава одласком на рапорте у амбасаде чији амбасадори имају право вета у Савету безбедности. Да ли су пред изборе у француску амбасаду ишли и Анто и Панто због оних 3% цензуса, а вероватно је то био циљ, јер шта би друго пред изборе могла бити тема разговора? Наравно, пре тога су вероватно морали да иду и у америчку и британску и немачку амбасаду, само не у руску и кинеску.

И мало по мало, напабирчили су цензус у амбасадама тако да можемо слободно рећи да су они ПОСТАВЉЕНИ, нико нормалан не може поверовати да је народ својим гласовима изнедрио такав „квалитет“ у Скупштину Србије, а није да не гласамо свашта и да не бирамо много.

Прочитајте још:  Нимбизам (Nimbyism – Not In My Backyard – не у мом дворишту) има неколико нивоа, баш као и расизам .

У иоле нормалним државама које држе до части и образа, а не до мало веће ренте, ова двојица несретника би били већ одавно ћоркирани. Симптоматично је да нико од тих вајних еколога (неки дан их превентивно назвасмо лумпенеколозима) ни у мислима није покушао да институционално интернационализује еколошки проблем у вези пројекта „Јадар“ пред секретаријатима (читај: судовима) конвенција и комитета у Стразбуру које се баве биодиверзитетом и који су идеална пречица да се заобиђу деценијска прегањања пред домаћим судовима.

О овом проблему пишемо нон стоп и као удружење „Заштитимо Јадар и Рађевину“ и КОРС управо смо предузели одлучне кораке да пројекат „Јадар“ ставимо у заборав, али на правним основама. Управо зато нас као удружења нема ни у јавном сервису, ни на тзв. независним медијима.

Шта то још Анто и Панто, тј. Ристић и Ћута треба да ураде да би се нама упалила лампица да исти покушавају да преузму преговарачку палицу (без противљења Вучића, не од нас јер ми не преговарамо) и отворено траже мало већу ренту уз тобоже мало већу заштиту.

Овај двојац без кормилара сигурно неће добити легитимитет да у име аутохтоне локалне заједнице која је све ово покренула из РАЂЕВИНЕ и држи прилично добро конце у својим рукама што ће врло брзо изаћи на видело.

Да ли су ти Французи и Немци и Американци и Британци и Аустралијанци нормални да Ристић и Ћута ма колику жељу и потпору имали од налогодавца, а то је онај што их је поставио у Скупштину и дао им на управљање обор за екологију, мада им готово никако не да кворум, могу потписати капитулацију? То би било као би два перутњака отишла и потписала капитулацију. Он је ову двојицу несрећника послао у извидницу преко минског поља, па ако преживе – преживе. Ако не, и нема штете.

Прочитајте још:  Кнежевић: Милу Божовићу суди британска амбасада

Журе ове две несреће усиљеним маршевским кораком као она VIличка бригада кад је у Дрвару спасавала Јосипа Броза (нема никога ваљда да није гледао Десант на Дрвар).

Кога они сад спашавају?

Па опет Јосипа Броза, само се данас легитимише другачије.

Рио Тинто се спаковао и отишао би да га ћуте, саве, ристићи, златкићи и остали не задржавају.

Марија Алимпић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *