Доследно, нема шта! Посланици Српске листе верификовали мандате

0
српска листа

(фото:НСПМ)

Девет посланика Српске листе данас је у Скупштини Косова технички верификовало своје мандате да би, како су истакли, спречили “опасан и антисрпски план Аљбина Куртија да уз помоћ себи лојалних квази Срба, у скупштини покрене поступак промене Устава с циљем укидања загарантованих права нашем народу на КиМ”.

Као разлоге због којих су овај потез направили навели су опасност од укидања српских општина, укидање српског као званичног језика, одузимање манастирске и црквене земље, формирање Војске Косова…

Они су истакли да неће активно учествовати у раду скупштине и да је њихов поступак чисто техничке природе, те да одлука о напуштању институција од стране Срба на северу остаје на снази.

“Једини циј нашег данашњег потеза јесте да спречимо да мандати намењени Србима дођу у руке Куртија и његових колаборациониста који српском народу на Косову и Метохији не желе ништа добро”, објаснио је у изјави Милан Јоксимовић из Српске листе, преноси Косово онлајн.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *