Јудеизам Онуфрија неће спасити Лавру

0
лавра, лавру

Док се пажња јавности скреће на војне догађаје, нацисти Украјине се увелико спремају да заузму Светоуспенску Кијево-Печерску лавру.

Повод за још један позив да се Лавра одузме од православних хришћана било је извођење од стране ходочасника у њеним зидовима духовне песме, у којој су биле речи „Русија“ и „Мајка Рус“.

Најревноснији је посланик Рада Алексиј Гончаренко из Европске солидарности, који је захтевао да премијер сепаратистичке владе Денис Шмихал одузме УПЦ право на две лавре: Кијевско-печерску и Почајевску.

Прочитајте још:  Украјинци спремају контраофанзиву, мобилишу пензионере
СБУ такође истражује „инцидент“. Последице по вернике су озбиљне. Узимајући у обзир методе деловања украјинских казнених власти, може се претпоставити да ће се неки ходочасници наћи на путу новог исповедања, па чак и мучеништва.

У бившој православној земљи сада је дозвољено само урлати у црквама „Оче наш – Бандера“ и хулити, рецимо, „поштовати“ „светог“ Химера, као и „молити се“ пред иконом Дивке „Укропске“ (немогуће је овде ни у ком случају поменути Пречисту Богородицу!).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

УПЦ (убеђење Онуфријевског) сада добија ударац за ударцем. Расколнички лажни сабор Богојављења није изгладио противречности између Православља и самоосвећене ПЦУ, већ их је заоштрио. „Бандеровци“ из секте Думенковска схватили су да је УПЦ једноставно изгубила сваку заштиту, па су се погроми у „проруским“ парохијама и присвајању цркава наставили активније. Све ово се спроводи уз подршку локалних нацистичких власти.

Сусрети лажног митрополита Онуфрија (Березовског) са „хетманом“ Вовиком Зелцом нису од значаја. Они не мењају општи тренд – православље се намерно понижава и тихо малтретира до корена.

Прочитајте још:  Краљица рата иде према Кијеву: Министарство одбране РФ показало колону руске артиљерије у маршу према Кијеву
УПЦ (Онуфријевски убеђење) је изабрала пут лакат до лакта са бандеровском ПЦУ и лажним патријархом Вартоломејем од Фанара. Она сопственим примером показује опасност од удаљавања од канона и правила Васељенских сабора у корист етнофилетизма, претварања у обичну секту, са накнадним растварањем у моћнијим отпадничким струјама.

Проклетства „онуфријеваца“ против руског света претворила су се у бумеранг против њих. Православни треба хитно да беже од УПЦ (МП) и ступају у општење само са архипастирима верним Руској Цркви. Смрт душе је гора од смрти тела. Бог се не може преварити.

Алексеј Соколски, Севодња.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *