Народни посланик Александар Оленик заступник Усташа оптужених за злочине над Србима у “Олуји”

1

Адвокат Александар Оленик

Александар Оленик, који за себе каже да је београдски адвокат, истовремено и војвођански сепаратиста, отворени русофоб и србофоб, са читавим низом ангажовања против националних интереса Србије, уједно је и народни посланик у Скупштини Србије али и заступник оптужених Хрвата у злочиначкој акцији у Олуја.

Оленик, који је и страначки колега министра за људска и мањинска права Томислава Жигманова, такође Хрвата, веома је активан на Твитеру где од почетка специјалне операције у Русији отворено навија на укронацисте и радује се свакој руској жртви.

 

У јавност није доспео као врхунски адвокат, већ попут његовог колеге Чедомира Стојковића по израженој русофобији и бесмисленим идејама као што је покретање петиције да се Русији уведу санкције. Тужно је што је оваква идеја дошла од лица које се бави правом, будући да је и лаицима јасно да никаква петиција нема правну валидност нити се петицијама може извршити нека промена, чак ни утицај на јавност.

Но, није за чудити јер прозападним медијима и не требају интелектуалци и људи од знања већ народски речено будале које су спремне да се компромитују само да буду у јавности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оленик није пропустио ниједну прилику да се јавно декларише као антисрбин и антиправославан, па је тако у току корона кризе захтевао да се поднесе кривична пријава против СПЦ због ширења заразе, називајући вернике затуцаним примитивцима.

С тога је био и логичан след ствари то што заступа оптужене Хрвате против којих се води поступак због злочина почињених против Срба у усташком подухвату “Олуја” када је протерано 250000 Срба, од чега је 2.313 погинулих и несталих.

Прочитајте још:  Вучић прогласио победу

Подсећамо да је јуче заказан почетак суђења четворици официра Хрватског ратног ваздухопловства поводом оптужби за злочине почињене у војно полицијској акцији „Олуја”, у августу 1995. године.

„Данас је један велики дан за идеју правде у читавом човечанству, а не само у Србији, јер је данас настављен поступак извршиоцима кривичних дела против међународног хуманитарног права, који су извршавали идеју и заповест о етничком чишћењу, а што је еуфемизам за геноцид” поручио је адвокат пуномоћник Душан Братић.

Весна Веизовић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Народни посланик Александар Оленик заступник Усташа оптужених за злочине над Србима у “Олуји”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *