Под надзором Клауса Шваба: потписана коначна декларација Г20

1
шваба шваб

Под надзором Клауса Шваба: потписана коначна декларација Г20

На састанку је руску делегацију предводио министар спољних послова Сергеј Лавров. Учествовао је на три скупа посвећена прехрамбеној и енергетској безбедности, као и здравственим питањима. Лавров је одржао састанке са кинеским министром спољних послова, генералним секретаром УН Антониом Гутерешом, разговарао телефоном са турским министром спољних послова Мевлутом Чавушоглуом и накратко разменио неколико фраза са француским председником Емануелом Макроном и немачким канцеларом Олафом Шолцом. Како је планирано, министар је напустио Бали на крају програма првог дана самита 15. новембра. Тако да се још увек не зна како се потпис руског представника појавио испод „заједничке“ Декларације.

Ево главних тачака овог документа, које су истакли „Ројтерс“ и „ТАСС“:

  • Нацрт изражава забринутост због „безбедности хране и високе инфлације“.
  • Дотакнута је потреба одређивања цена за енергенте. Према потписницима, важно је да се „тражња за њима поклапа са доступним залихама“.
  • Наводи да је „независност централне банке кључ за борбу против инфлације“
  • Декларација позива повериоце да „поделе правичан терет дужничких проблема“.
  • Већина чланица Г20 осудила је рат Русије са Украјином и истакла да он „подстиче слабе стране глобалне економије“.
  • Било је „других“ погледа на ситуацију, Русија је тврдила да је Г20 настојао да „политизује“ декларацију о Украјини.

Специјалну војну операцију, која се у Декларацији помиње као рат, већина учесника скупа је најоштрије осудила. „Против“, тј. уз Русију биле су само Кина и Индија, како пише Ал Џазира, „повезане са Москвом бројним трговинским споразумима“. Дакле, на позадини одласка Лаврова, било је ко да пази на коначни текст декларације.

Прочитајте још:  О вештачком пореклу корона вируса и војно-биолошким активностима Сједињених Држава у Украјини

РИА „Каћуша“ је била посебно импресионирана појавом на састанку Г20 „шефа СЕФ-а у Давосу“, идеолога Новог храброг света, глобалисте Клауса Шваба. И јасно је да је тамо дошао с разлогом. На пример, да су се лидери Г20 сложили да наставе са напорима да ограниче пораст глобалне температуре на 1,5 степени Целзијуса (2,7 степени Фаренхајта) и, упркос енергетској кризи, да повећају напоре за „постепено укидање“ употребе угља, што је у потпуности у оквиру теоретских Швабових конструкција. Затим јачање улоге Светске банке, која треба да командује својим Централним банкама независно од влада држава. Чини се да су ова „промишљања“ омогућила председници Централне банке Руске Федерације Елвири Набиулини да дâ изјаву која је у супротности са ставом председника Владимира Путина о интензивирању глобалне банкарске кризе и потреби преласка на националне валуте. : „Криза великих размера се може избећи, а глобални финансијски систем ће остати стабилан.“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Клаус Шваб на самиту Г20

„Референце“ прикривене у Декларацији о одређивању одређених цена за енергенте не односе се само на Русију, већ и на земље ОПЕК+. Покушај, дакле, да им главни потрошачи гаса и нафте диктирају „цену” унапред је контрапродуктиван и мало је вероватно да ће успети.

Многи су скренули пажњу на то да је „виртуелни гост“ самита Владимир Зеленски говорио не 3 минута, као пуноправни чланови Г20, већ скоро 20, док је групу назвао „Г19“. Јасно је да је на овај начин покушао, такорећи, да „избрише” Русију са списка. Али онда су се његови писци говора преварили. На састанку је заиста учествовало само 19 државних делегација и два лидера Европске уније, наднационалног тела. Били су то председник Европског савета Шарл Мишел и председница Европске комисије Урсула фон дер Лајн. Дакле, Русију није било могуће „спустити“, а камоли искључити из групе водећих светских економија. Чак ни украјинска ракета С300 која је пала у Пољској није помогла.

Прочитајте још:  Иван Иљин: ОД ДЕМОКРАТИЈЕ КА ТОТАЛИТАРИЗМУ

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://katyusha.org/vojna/pod-prismotrom-klausa-shvaba-itogovaya-deklaracziya-g20-podpisana.html

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Под надзором Клауса Шваба: потписана коначна декларација Г20

  1. Ekonomski kolaps je nephodan arhitektama Novo “normalnog” kako bi masama nametnuli novi finansijski sistem digitalnog novca-univerzalni osnovni dohodak. Posle pLandemije rat u Ukrajini dolazi kao kec na desetku za ostvarenje planova globalista-sion fasista i s njihove strane je i ocigledno i orkestriran. Ruska “vlada” uveliko radi na implementaciji tzv. Cetverte industrijske revolucije, uvodjenju QR kodova u javni zivot gradjana, a cinjenica je i da “ruska” centralna banka priprema digitalnu valutu. “Kineska” centralna banka takodje. Isti slucaj je i sa “Evropskom” centralnom bankom, bankom “Engleske”, “americkim” FED. Zapravo, sve navedne banke su privatne banke judeo bankara koje “posluju” (vladaju) na pomenutim geografskim teritorijama i koje su uvezane u jedan sistem preko centralne banke svih centralnih banaka-BIS Bazel.

    U vezi sa stanjem statusa digitalne valute centralnih banaka u pojedinim zemljama:

    “Od većih zemalja, Nigerija predvodi grupu zemalja čije su centralne banke već izdale digitalnu valutu, a zanimljivo je da je Kina koja prednjači u uvođenju najnovijih tehnokratskih okova još uvijek u tzv. pilot-fazi.

    Druge zemlje koje su takođe u pilot fazi su: Rusija, Tajland, Malezija, Južna Koreja, Švedska, Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija.
    Što se tiče Evropske unije, digitalni evro je u fazi razvoja, a pilot-faza je planirana za 2023. godinu u zemljama članicama.
    Pored uspostave apsolutne kontrole nad svim licnim transakcijama, “vlade” sirom sveta se zalažu za uvođenje digitalne valute zbog prikupljanja podataka. Ovo znanje o tome kako ljudi troše novac samo će rasti s implementacijom digitalnih valuta.
    Lansiranjem digitalne valute, svaki juan, dolar ili evro u opticaju postojat će ili kao fizička ili kao digitalna valuta. No, za očekivat je da će bankari u vrlo brzom roku ukloniti sav fizički novac, kako bi sve bilo preuzeto od strane globalnog digitalnog sistema. Sva privatnost pri trgovini, koja sada postoji, će nestati, osim za one koji budu dio budućeg crnog tržišta.
    Pojava digitalnih valuta takođe bi mogla značiti da će novac i ekonomsko sudjelovanje postati privilegija, a ne pravo. Digitalna trgovina mogla bi se vezati uz sistem društvenog kredita, slično onom koji postoji u Kini.

    Možda ne želite uzeti sledeću dozu pripravka za sledeću „pandemiju“?
    Ovo je svet s kojim se suočavamo ako centralnim bankama(bankarima) dopustimo potpunu digitalizaciju novca i trgovine. To je okruženje iz noćne more potpunog autoritarizma.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *