У Паризу на Марсовом пољу одржан митинг подршке становницима Донбаса

0

Више од стотину људи окупило се у суботу на Марсовом пољу у Паризу како би учествовало на митингу подршке становницима Донбаса, изјавила је за РИА Новости Ана Новикова-Бернет, организаторка митинга, оснивач покрета СОС Донбас. .

Прочитајте још:  ПОРУКА ИЗ РУСИЈЕ ЗА УБИЦУ ДАРЈЕ ДУГИНЕ: Ово јој је једина шанса да преживи!
“Ово радимо да би народ Донбаса подржао свој дух и рекао да Европа није заборавила на њих, да чинимо све да се чују. Такође апелујемо на европске владе да започну дијалог са Москвом и прекину снабдевање Украјином оружјем и измишљање нових санкција у условима када нас воде у трећи светски рат“, рекао је активиста.

Она је нагласила да се оружје које Европа испоручује Кијеву користи за напад на становнике источне Украјине.
Око стотину људи окупило се на демонстрацијама на Марсовом пољу. Испред Ајфелове куле учесници су раширили велики транспарент са натписом „Престаните да убијате Донбас“ („престаните да убијате становнике Донбаса“). Међу говорницима је било много Француза који су се изјаснили у прилог Русији , као и представници афричке дијаспоре.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *