Појачано присуство белоруске полиције на граници са Украјином

0

(фото:Белта)

Белорусија је више пута служила на граници са Украјином, али је одлучено да се појача безбедност, изјавио је министар унутрашњих послова Белорусије генерал-потпуковник Иван Кубраков.

О томе пише РИА Новости.

„Што се тиче службе полицијских службеника на граници, ово није нов задатак, већ смо га више пута обављали. Запослени како у органима унутрашњих послова тако иу унутрашњим трупама Министарства унутрашњих послова, ми, заједно са граничним комитетом, непрекидно служимо на заштити наших граница. А данас смо, наравно, посебно ојачали границу са Украјином“, рекао је шеф белоруског Министарства унутрашњих послова.

Са стране одбеглих опозиционара систематски се добијају информације о претњама покушаја терористичких аката на територији Белорусије.

Прочитајте још:  Генерални секретар НАТО се пожалио да Оружане снаге Украјине не могу да се носе са одбраном Русије
Генерал је истакао да су они спремни да обезбеде безбедност грађана свуда: у пограничној зони, у Минску и било ком регионалном центру.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„За то стално припремамо кадрове, за данас нема ништа ново за нас, задаци су јасно постављени. Ако неко покуша, посебно у погледу терористичких аката, да изврши на територији Републике Белорусије, као што сам раније рекао, када смо изводили вежбе, ови злочинци ће бити уништени“, рекао је Кубраков.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *