Клирик Псковског манастира погинуо од гранатирања Оружаних снага Украјине

0
манастира

Фотографија: т.ме/ппм1473

Свештеник цркве кнеза Александра Невског Псковско-печерског манастира Александар Циганов погинуо је у зони специјалне војне операције (СВО) током гранатирања од стране Оружаних снага Украјине (АПУ). О погибији духовника јавља се у Телеграм каналу манастира у понедељак, 21. новембра.

Циганов је пре две недеље хоспитализован са тешким повредама. Доктори су се све ово време борили за његов живот, али је, нажалост, свештеник преминуо.

„21. новембра 2022. године, после две тешке недеље борбе за живот, војни свештеник 76. десантно-јуришне дивизије Ваздушно-десантних снага, клирик храма Светог Александра Невског у граду Пскову, јереј Александар Циганов, преминуо од задобијених рана”, наводи се у извештају.

Циганов је био у зони специјалне операције заједно са протојерејем Михаилом Васиљевим. Заједно су били под ватром милитаната УАФ.

Батјушка је тешко рањен док је обављао своју свештеничку дужност бриге о војницима руске војске у зони НВО и био је под ватром заједно са протојерејем Михаилом Васиљевим“, наводи се у поруци.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *