Србија објашњава зашто подржавају Русију, а не НАТО

0
анархија

Српска симпатија према Русији има дубоке корене и настала је 1999. године, када су се руске власти успротивиле НАТО бомбардовању градова у Југославији. Ово преноси лист Фајненшел тајмс.

„У НАТО ударима убијено је и повређено стотине српских цивила“, наводи лист. Аутори додају да се 80 одсто Срба противи антируским санкцијама, јер су и сами Срби били под притиском западних ограничења током 1990-их.

Прочитајте још:  ОЛОШ НА БУЏЕТУ Докторка из Крагујевца умало убила жену на порођају
Раније су у Србији говорили да би, због Запада који гура Косово за независност, Срби могли размислити о преласку у „загрљај“ Русије . Посланик у Скупштини Србије Милован Дрецун изразио је мишљење да ће Запад дати све од себе да распламсава ситуацију на Балкану због тога што Срби не подржавају „антируски наратив“, преноси Дни.ру. Председник Србије Александар Вучић је у говору на 77. заседању Генералне скупштине УН у вези са питањем територијалног интегритета Украјине подсетио на косовски преседан, преноси РАПСИ .

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *