ФСБ спречио саботаже на енергетским објектима у региону Вороњеж

0
фсб

У Вороњешкој области спречен је покушај саботаже на војним и енергетским објектима, саопштио је 23. новембра Центар за односе са јавношћу (ЦСП) Федералне службе безбедности (ФСБ) Руске Федерације.

Напад је припремала завереничка ћелија присталица украјинских националиста.

„Када су покушали да приведу вођу и његова два саучесника у тренутку када су вадили средства терора из скровишта који је претходно био опремљен на периферији Вороњежа, овај је пружио оружани отпор официрима руске ФСБ и као одговор је уништен“, рекао је ОЦД.

Увиђајем лица места и претресима на адресама диверзаната откривене су и одузете две спремне импровизоване експлозивне направе, компоненте за њихову израду, хладно и ватрено оружје, муниција различитог калибра, као и средства тајне комуникације. .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истражна јединица ФСБ Руске Федерације покренула је кривични случај по делу 1 чл. 30, део 1, чл. 281 Кривичног законика Руске Федерације („Саботажа“).

Секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев саопштио је 15. новембра да је ове године у Централном федералном округу (ЦФД) спречено 28 терористичких злочина , укључујући девет аката саботаже.

Истог дана се сазнало да су у Севастопољу службеници ФСБ-а ухапсили 20-годишњег локалног становника који је припремао терористички напад на складиште горива . Осумњичени је био присталица украјинског национализма.

У месту становања младића, полицајци су пронашли два молотовљева коктела, средства комуникације, као и летке екстремистичког садржаја.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *