Ухапшена тројица запослених у Управи за ветерину

0

Троје запослених у Управи за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде ухапшено је током контроле једног привредног субјекта, где су утврдили да постоји привредни преступ, а како не би поднели пријаву они су од власника тражили 1.500 евра. Саслушани су у Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, а затражен им је притвор.

Ухапшени су П. Т. (1964), М. П. (1964 ) и В. Р. (1966) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело примање мита, саопштио је МУП.

Прочитајте још:  Српска "десница" је пројекат Вучића у обесмишљавању појма деснице и опозиције
Сумњиче се да су као запослени у Управи за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде током контроле једног привредног субјекта, утврдили да постоји привредни преступ, а како не би поднели пријаву, они су од власника тог привредног субјекта тражили 1.500 евра.

Новац од власника је примио П. Т. у једном угоститељском објекту у Београду које је, како се сумња, након доласка у канцеларију поделио са још двојицом осумњичених, навео је МУП.

Саслушани су у Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

П. Т. (58), М. П. (58) су током саслушања признали извршење кривичног дела, док се В. Р. (56) бранио ћутањем, односно искористио је своје законско право да не износи одбрану, саопштило је Више јавно тужилаштво у Београду.

Прочитајте још:  Тужилаштво и МУП различито о случају пребијања у Новом Саду
Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак да тројици осумњичених одреди притвор да не би у кратком временском периоду поновили кривично дело.

Случај је надлежним органима пријавио власник привредног субјекта, а акцију хапшења спровели су припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала и Безбедносно-информативне агенције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Брограду.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *