Александар Боцан Харченко: Гаспром отворен за разговоре уколико Србији буду потребне додатне количине руског гаса током зиме

0
Александар Боцан Харченко

Александар Боцан-Харченко. (Фото: Јутјуб)

Амбасадор Русије у Србији Боцан Харченко рекао је да је Гаспром отворен за разговоре уколико Србији буду потребне додатне количине руског гаса током зиме, и истиче да Русија има разумевања за позицију Србије од које се захтева увођење санкција његовој земљи.

Прочитајте још:  Путин: Неонацисти у Украјини се понашају као терористи
Харченко је за Танјуг рекао да је Русија првим основним уговором омогућила Србији снабдевање одређене количине гаса по најнижим могућим ценама, као и да су након тога уговорене додатне количине по нешто вишим ценама.

„Првобитна цена, која се тиче претходних основних количина, остаје најнижа коју је сада могуће одредити у Европи. То је веома важна ствар и моја порука је да увек када причамо о енергетици и гасу не заборављамо да имамо основни уговор са ценом веома ниском и повољном“, казао је Харченко.

„Што се тиче додатних количина, па и још додатних, ако рецимо зимски период потражује неке додатне количине гаса, ово је једно питање Србијагаса и Гаспрома. Гаспром је отворен за преговоре. У сваком случају ће Гаспром бити отворен и спреман за разговор, а што се тиче цене и услова, то је на њима“, рекао је Боцан Харченко.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *