Запад води рат против целог православног света, а не само против Русије

0
запад

Александар Новопашин фото_ sm.news

У рату који води колективни Запад, главни циљ је уништење православља, Русија је важна пре свега као упориште православног света, сматра протојереј, ректор новосибирског Саборног храма Александра Невског Александар Новопашин.

— Разговор са вама бих започела са две новинске репортаже. Снаге безбедности су пре неки дан на аеродрому у Симферопољу задржале службеника обезбеђења, који је хтео да изведе терористички напад у локалној цркви Светог Николе. Ухапшени је био 28-годишњи Олег, родом из Украјине.
Терориста је рекао да је, убијајући цивиле, заједно са својим саучесником, 38-годишњим Александром, “желео да подржи Оружане снаге Украјине”. У гаражи једног од саучесника, полицајци су пронашли капсуле осигураче и друге компоненте за бомбу. Ухапшени су, како преноси Riafan.ru, позивајући се на извор из органа за спровођење закона, били чланови једне од сатанистичких секти и састали су се на једном од сатанистичких форума. И то није једини случај када су православне цркве на мети сатаниста или неопагана. У фебруару, чак и пре почетка специјалне операције, ФСБ је на Криму привела шест локалних становника који су намеравали да дигну у ваздух православну цркву. Испоставило се да су они присталице „Десног сектора“ (организације забрањене у Руској Федерацији) и чланови радикалног покрета „Кримски савез пагана“. Тако се сатанистичке секте у ствари испостављају као терористичке организације…

Новопашин: — Почевши од фебруара 2022, на састанцима са младима (последњих неколико састанака одржано је недавно у Москви), често ме питају о мом односу према војној специјалној операцији. Одговарам како јесте – ова операција је неопходна,јер има за циљ уништење неонацистичког режима, који су Сједињене Америчке Државе успоставиле на некадашњој руској територији као испоставу за даље планирано организовање жаришта напетости на руском границе и потом крвавих напада на Русију. И покренута је веома благовремено, јер да се само мало закаснило – то више није ни за кога тајна – и украјинска војска би покренула велике војне операције у Донбасу. Од првих дана операције говорим да су неопаганизам и тоталитарно секташтво, у коме се Украјина заглавила (нажалост, активно делују и у Русији), украјински ултранационализам и укронацизам, које исповеда злочиначки украјински режим засновани на мржњи према свему руском, а ова мржња је заиста сатанска. У овом случају, сатанизам никако није метафора. Обожавање зла је многострано. Не ради се само о директном обожавању Бафомета. То су и све ове деструктивне организације које нуди непријатељ нашег спасења. И све ово змијско клупко данас нагриза украјински народ, урањајући га у понор мрачњаштва (мракобесија). А редитељи и сценаристи овог хорор филма, који је постао цела Украјина, су амерички обавештајци. После рада са својим негованим домаћим нацистичким сатанистима, Американци су то почели са великим успехом да спроводе у Украјини, стварајући бројне маргиналне групе које делују опојно, пре свега на младе.

— Невероватно је колико су се брзо шириле активности сатанистичких организација у Украјини…

Новопашин: — Генерално, за западни свет овај феномен је далеко од новог. Ево шта је рекао чувени истраживач окултних корена нацизма Николас Гудрик-Кларк, аутор сензационалне књиге „Црно сунце. Аријевски култови”: «Већ раних 1970-их, сатанске групе у Сједињеним Државама кокетирале су са нацистичким темама као симболом забрањене, мрачне стране живота. Ови експерименти, намењени шокирању јавности „вредношћу нацизма“, замењени су 1990-их нацистичким сатанистичким култовима који повезују антихришћанско паганство са трансгресивном глорификовањем Хитлера и Трећег рајха». Уосталом, подржавање таквог култа директно утиче на методе ратовања. За следбенике сатанске идеологије нема ограничења. Ни у односу на заробљенике, ни на цивилно становништво, па чак ни на такозване побратиме (заклету браћу). У основи служења злу и проливања људске жртвене крви је потпуно одсуство било каквих моралних ограничења, било каквих моралних кочница. Све је могуће, јер једино вреди воља извршиоца. Туђи живот у поређењу са овим нема никакву вредност. Наравно, стране обавештајне агенције нису пропустиле прилику да такво оруђе искористе у своје сврхе. Користећи безбожну, мизантропску, истински сатанску идеологију, створили су правог монструма на „украјинском материјалу“, који се сада зове украјински режим.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

— У којој мери су, према вашим подацима, у Русији распрострањене разне окултне и сатанистичке организације?

Новопашин: — Немам тачне податке, али подоста. Просудите сами: ако узмемо у обзир деструктивне псеудорелигијске организације, онда је пре 19 година, 2003. године, Министарство унутрашњих послова проценило укупан број сатаниста у Русији на „углавном 500 у Москви и Санкт Петербургу, па до неколико хиљада (мање од 10) широм земље“. А сада је број оних које само на друштвеној мрежи „Вконтакте” привлачи тема сатанизма до сто хиљада. Нажалост, снаге које стварају жаришта борбе против традиционалних вредности добијају подршку и финансије из иностранства. Од 1996. године, само према отвореним изворима, сатанисти су починили више од 150 злочина у Русији. Међу њима: убиства, скрнављење лешева, хулиганизам, вандализам, организовање екстремистичких заједница и удружења која задиру у животе грађана. Ипак, то су и даље појединачни злочини над одређеним људима. Оно што су Сједињене Државе успеле да постигну у том погледу у Украјини можда је премашило сва очекивања самих запослених у прекоокеанским обавештајним агенцијама. Захваљујући напорима Сједињених Држава и њихових многобројних послушника, у Украјини, сатанисти су добили потпуну слободу, а захваљујући војним операцијама на располагању имају хиљаде потенцијалних жртава. Разуман део становништва у Украјини је, наравно, остао, али тамо је сада ситуација таква да се неки људи плаше и да помисле на нешто што може да одступи од планова нациста (читај украјинског режима),и који, узгред буди речено, бива кажњен. А пошто украјински народ ћути, укључујући и оне залуђене вишегодишњом пропагандом (или, услед агресивног испирања мозга, радосно прихвата све што му се каже), Американци под разним маскама настављају слободно да шире човекомрзачку идеологију у Украјини. И, нажалост, не само у Украјини.
– Како оцењујете „успехе” пропаганде ове антихумане идеологије у Русији?

Прочитајте још:  ЗУПЧАНИКОВА НОВОГОДИШЊА ПОРУКА

Новопашин: — Русија је једна од земаља у којој САД желе да направе бескрвни или крвави државни удар. Утицај на психичко стање грађана Русије, посебно младих, један је од најважнијих задатака. Нажалост, наши противници су успели да остваре одређене резултате. Узмите на пример Misanthropic Division (преведено као “мизантропска дивизија”, ова организација је забрањена у Руској Федерацији), или групу „Манијаци. Култ убистава“ (организација је забрањена у Руској Федерацији), ту су и ултра-екстремистичке омладинске организације, шири се дистрибуција „игара смрти“ на друштвеним мрежама (забрањених у Руској Федерацији), пропаганда идеја терористичког покрета Columbine (забрањен такође у Руској Федерацији), телефонски тероризам. Појава свега наведеног у Русији повезана је са радом украјинских специјалних служби под патронатом Сједињених Држава. Наравно, деструктивну идеологију не намећу директно САД, већ преко одељења украјинске војске за психолошке нападе на непријатеља (ЦИПсО). Целокупна методолошка основа ЦИПсО-а писана је по стандардима сличних НАТО јединица. Задатак запослених у ЦИПсО-у је да се супротставе „руској пропаганди“, која је, према приручницима Снага за специјалне операције, подељена у четири групе. Ево, на пример, цитата из поглавља о антируској пропаганди. Конкретно, наводи технологије манипулације информацијама. Ево шта каже:

„манипулација осећањима и страхом; стварање стварности путем телевизије; онемогућити историјско памћење; атмосфера неморала.“ Уношење конфузије, панике на територију непријатеља, преформатирање свести становништва кроз масовне дезинформације, активан рад на друштвеним мрежама, пре свега – још једном наглашавам! – са младима, опсесивна пропаганда вредности страних Русији – све ово и још много тога ради ЦИПсО.

– Да ли грађани САД и других западних земаља и сами схватају колико обимне субверзивне послове обављају њихове владе на територији других држава?

Новопашин: — Неки од њих су их већ прозрели. Такви случајеви су индикативни. Недавно ми је на једном од московских догађаја пришао један амерички новинар, представио се и питао да ли сам ја онај исти Новопашин, кога у медијима на енглеском језику називају „херојем Путинове антиукрајинске пропаганде“. Баш тако, «prominent Orthodox cleric and hero of Putin’s anti-Ukrainian propaganda», ево цитата. У разговору са овим новинаром рекао сам да су деструктивне организације, као и сатанске идеологије и неопаганска лажна учења, несумњиво оруђе у рукама противника Русије, које користе у борби против земаља које су подложне уништењу са тачке гледишта. гледишта америчке владе. Украјина је једна од оних земаља – Американци су са њом већ урадили шта су хтели, припремили терен, а сада су покренули војни замајац који ће је коначно докрајчити, а са њом ће нанети озбиљну штету земљама ЕУ, што је, заправо, уврштено у планове америчке владе. Што горе буде у Европи, боље ће се осећати америчка привреда, хранећи се пожртвованом крвљу коју црпи од својих помагача. Другим речима, рекао је: „Уверен сам да сатанизам и окултизам под надзором Сједињених Држава“. Очекивао сам да ће амерички новинар почети да се свађа са мном, међутим, напротив, он је пристао, рекавши да су „то заиста пројекти америчких специјалних служби“. Тиме се показује да америчка влада није успела да сакрије од својих грађана своју негативну улогу у стварању „контролисаног хаоса“ на територији других земаља.

Прочитајте још:  Због гледања порнића у парламенту британски посланик поднео оставку, правдао се "тренутком лудила"

– Можда је таква активност једна од манифестација слободног света? У Сједињеним Државама, на пример, постоји верска организација која се зове „Сатански храм“, чији чланови кажу да су против сваке духовности и свега натприродног. Али то их не спречава да обожавају Сатану, али не као религиозно ђаволско биће, већ само као „симбол моћи и слободе“. Власти су прилично задовољне овим објашњењем, а 2019. сатанисти су чак били ослобођени пореза. И – наравно, организација прикупља средства за подршку Оружаним снагама Украјине.

Новопашин: – На Светском руском народном сабору Његова Светост Патријарх Кирил је најавио прекид дубоких духовних веза међу људима, прекид везе између Бога и човека. Управо ова регресија је плодно тло за процват сатанизма широм света. Сатанино супротстављање Богу се наставља и појачава, а, како примећују православни јерарси, све деструктивне појаве које се у последње време дешавају у друштву говоре о предусловима за надолазећу Апокалипсу. Председник Русије је у говору у Кремљу на церемонији пријема четири нове територије у састав Русије саопштио да је диктатура западних елита усмерена против свих друштава, укључујући и саме народе западних земаља. „Ово је изазов за све, такво потпуно негирање личности, рушење вере и традиционалних вредности, гушење слободе добија црте отвореног сатанизма“, рекао је председник. У исламу, сатана се зове шејтан. Дакле, Рамзан Кадиров о сатанизму говори не алегоријски, већ конкретно схватајући шта се иза њега крије. Чак је увео и нови термин – по мом мишљењу веома успешан – „дешајтанизација Украјине“. „Демилитаризација, денацификација и дешејтанизација Украјине се одвија прилично успешно“, написао је он на Телеграму.

— Мислите ли да су стигла последња времена, на која су пророци упозоравали?

Новопашин: – Оно о чему су некада говорили православни хришћани – о Апокалипси и Армагедону, о последњим временима – сада су буквално сви почели да причају. Јер, у позадини догађаја који су у току (истополни бракови, жеља за легализацијом педофилије, промене пола, бескрајни ратови), то је постало јасно чак и оним људима који су раније третирали такав термин као сатанизам са подсмехом или оштрим одбацивањем. А сада су прихватили овај термин као најтачнију и најпотпунију карактеризацију садашњег стања. Када будемо сломили један од главних центара сатанизма у Украјини, моћи ћемо да се ефикасније боримо против ширења сатанистичких идеја међу руском омладином. Али процес дешејтанизације, како Кадиров назива СВО, мора бити широк и свеобухватан: побеђујући сатанисте у Украјини, потребно је истовремено уништити изданке сатанизма у Русији.

– Испада да је потребно забранити не само саме сатанистичке организације, већ и сатанизам као идеологију.

Новопашин: — Рад у овом правцу је већ у току. Тако је у октобру ове године посланик Државне думе Алексеј Чепа послао писмо Генералном тужиоцу Руске Федерације са предлогом да се забрани идеологија сатанизма и сатанистичких организација, јер је са почетком специјалне војне операције у Украјини, деструктивне у Русији нагло интензивиране организације међу којима је најопаснији сатанизам. Чепа тврди да амерички Стејт департмент користи идеологију сатанизма као инструмент идеолошке борбе. Заправо, о сатанизму и неопаганизму, као инструментима директног и хибридног рата који САД воде против Русије, може се дуго расправљати, али ти аргументи неће довести до истине. И то морате знати да бисте РАЗУМЕЛИ.

— О каквом разумевању говориш?

Новопашин: — Говорим о улози коју је одиграла влада те земље. Не причам само ја о овоме, већ дуго причају о томе, и много људи. Штета што се наши гласови не чују. Међу најновијим доказима је чланак у једној од публикација, који је аргументовао и логично објашњавао да Америка нема непријатеља број један. Ова држава је једноставно супротстављена целом свету који треба да јој служи. А ако се свет одупре, онда је то његов непријатељ број један, и Америка ће учинити све напоре да тај отпор сломи. Али желео бих да приметим да она ипак има непријатеља број један – Русију. И чак не толико Русија колико Руска православна црква. Она је била и остала непријатељ број један америчке владе. Највише их плаши Руска православна црква. Црква није као институција, него као друштво људи уједињених једном вером у Једног Бога, Црква која води духовну борбу не против крви и тела, већ против духова злобе у поднебесју. Ако се руски народ лиши вере православне, онда неће бити ни народа ни саме Русије. У прилог својој тези цитираћу конгресмена Џејмија Раскина, који је пре неки дан у етру информативног канала Фок Невс ватрено и отворено позивао на уништење Русије, јер „Русија је православна земља која исповеда традиционалне вредности. Зато се мора уништити, ма коју цену САД за то платиле.“ Односно, цела поента је у Православљу. Свеобухватан поглед на ствари, разумевање суштине онога што се дешава и способност да се изгради логички ланац помаже да се успешно заврши започети посао. Неко представља СВО као средство за заштиту Руса који живе на суседним територијама од напада странаца. Неко операцију сматра начином да се врате земље које су раније припадале Русији. Многи ово што се дешава називају војном конфронтацијом између Русије и САД и Велике Британије. Све ово је тако. Али не смемо заборавити на духовну компоненту, не смемо разматрати материјално изоловано од духовног. А ако на ове ствари погледате са ове стране, онда ће се открити највиша истина, истина Божија, која је у стању да све наше идеје о актуелним догађајима преокрене наглавачке.
— Данас се актуелна политичка ситуација све више упоређује са карипском кризом, подсећајући на политичку вољу тадашњих лидера.
Новопашин: – Говорећи о положају и мисији наше земље, навео бих ранију аналогију – песму коју је Иван Тургењев написао немачком писцу, критичару и дипломати Карлу Августу Фарнхагену фон Ензеу, официру руске службе у походима 1812.и 1813. године. Песма је одговор на Тургењевљеве разговоре са Фарнхагеном и изражава Тургењевљев став према догађајима у Немачкој, расположењу немачког народа уочи револуције 1848. године.

Прочитајте још:  Укинут роминг на Западном Балкану

Дозволите ми да објасним да стих „сада када Русија хода сама…“ који указује на тада постојеће разлике између Аустрије, Пруске и Русије. Цар Николај Први је овако описао ситуацију: „Дакле, остварило се оно чега смо се плашили! Пруска је испала из наших редова, а ако још није прешла у редове непријатеља, онда се готово сигурно може претпоставити да ће после кратког времена и супротно краљевој вољи, постати јасно против нас, против реда и закона!“

Али Тургењева није занимала политика, већ историјска улога, мисија Русије:

…Теперь, когда Россия наша
Своим путем идёт одна
И наконец отчизна Ваша
К судьбам другим увлечена, —

Теперь, в великий час разлуки,
Да будут русской речи звуки
Для Вас залогом, что года
Пройдут — и кончится вражда;

Что, чуждый немцу с колыбели,
Через один короткий век
Сойдется с ним у той же цели,
Как с братом, русский человек;

Что, если нам теперь по праву
Проклятия гремят кругом, —
Мы наш позор и нашу славу
Искупим славой и Добром…

Всему, чем Ваша грудь согрета,
Всему сочувствуем и мы;
И мы желаем мира, света,
Не разрушенья — и не тьмы.

У борби између добра и зла која се сада води, свако од нас мора да уложи све напоре за нашу заједничку Победу. Зло се може победити само заједно.

* Цитат из писма Николаја Првог И.Ф. Паскевичу од 5 (17) фебруара 1847 (Цитат из: „Шчербатов. Кнез Паскевич, његов живот и дело. Прилози V том” СПб., 1896, стр. 606).

Пише: Јана Јанушкевич (Група у мрежи “Вконтакте” “Катедрала Светог Александра Невског. Новосибирск. Незванична заједница парохијана”)/ Информациона агенција SM.News.; извор: https://novosibirsk.bezformata.com/listnews/mira-a-ne-tolko-protiv-rossii/111213228/

За Васељенску превео са руског језика: Горан Игић

 

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *