Азербејџан и Србија оснивају Савет за стратешко партнерство

0
србије

EPA, Song Fulai

Богати гасни ресурси Азербејџана данас играју своју улогу у обезбеђивању енергетске безбедности многих земаља, а наша улога у томе ће постепено расти, рекао је председник Илхам Алијев на заједничкој конференцији за новинаре са српским колегом Александром Вучићем, одржаној 23. новембра у Београду.

Прочитајте још:  ЖУЈОВИЋ ОТКРИО ЈЕЗИВУ ИСТИНУ О ПАНДЕМИЈИ: Кон у том тренутку зна да лаже и да излаже своје колеге смртној опасности
Према његовим речима, Азербејџан намерава да продуби сарадњу у енергетици и свим другим областима, пре свега са пријатељским земљама.

„Азербејџан и ја имамо разне могућности у многим областима. Ми, као државе, покушавамо да заштитимо свој територијални интегритет и представљамо наше земље на међународној арени. Посебно радимо на примени међународног права. Ово се ради у оквиру УН и то је за сваку похвалу. Можемо много да научимо од председника Илхама Алијева“, – приметио је председник Србије.

Прочитајте још:  Расписан тендер за изградњу научно-технолошких паркова у Крушевцу, Нишу и Чачку
Као резултат преговора, потписан је Меморандум о оснивању Савета за стратешко партнерство између Републике Азербејџан и Републике Србије и анекс уз њега. Документе су потписали Илхам Алијев и Александар Вучић.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *