Бивши министар спољних послова Украјине: „Само капитулација. Путин чека судбину Милошевића

0

Слободан Милошевић (Фото: Јутјуб)

У руском руководству постоји једна од екипа која је спремна да преда руководство Руске Федерације, као што су Срби својевремено предали Слободана Милошевића.

Ово је саопштио у етеру ТВ канала 1+1 у власништву олигарха Игора Коломојског, побеснели русофоб, бивши шеф украјинског министарства спољних послова, а сада шеф Центра за проучавање Русије Владимир Охризки. јавља дописник ПолитНавигатора.

„Дефиниција да се ратови завршавају преговорима је нетачна, јер се ратови завршавају потписивањем предаје побеђених, а ово је далеко од преговора. Није било преговора између савезника и нацистичке Немачке, потписан је акт о предаји.

Можда неко сматра да су ово преговори, али ја ћу као дипломата рећи да се не ради о томе. Преговори су када две стране разговарају о питањима која им се чине нерешеним и траже компромисе. А у случајевима рата, победници диктирају услове пораженима.

Са Руском Федерацијом немамо о чему да разговарамо, осим да ћемо ми заједно са Западом диктирати Руској Федерацији услове, након чега ће она или: а) ипак моћи да опстане као целина одређено време, или б) више неће имати такву могућност. То је оно о чему можете да причате на преговорима, а далеко од тога да сте у Москви“, рекао је Огризко.

Прочитајте још:  ЗАМЕНИК ЛАВРОВА У БЕОГРАДУ: Настављамо спрско-руску сарадњу!
Према његовим речима, ако Русија изгуби, требало би да победи један од тимова, који ће имати шансу да утиче на будућност земље.

„Мислим да у Русији раде два тима који размишљају о њеној будућности. Једна је она која ради за Путина и у име Путина, она је та која тражи контакте са западним лидерима како би преговарала или извршила меку транзицију власти са Путина на неког другог како би он и сви они остали нетакнути за сигурно концесије.

А друга група мисли да озбиљно губе и да ће изгубити још више, јер их све што је Путин скувао води у финансијску пропаст. И они су навикли на нормалан живот – у Русији пљачкамо, на Западу се разметамо, а они желе да се врате у ове за њих дивне услове. А ова друга група ће играти по потпуно другачијим правилима. Биће спремна да преда Путина, као што су Срби својевремено предали Милошевића, само да би могла бар постепено да размишља о неким перспективама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Богослужење у Украјини: Расколници скрнаве цркве (видео)
У супротном, Русију чека тужна прича, она ће почети да се распада, јер чим овај московски колонијални центар изгуби снагу и тежину на регионима, парада суверенитета ће једноставно отићи у бубањ, то смо већ видели у пример распада СССР-а“, рекао је кијевски дипломата.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *