АМЕРИКА РАЗВИЛА НОВУ СМРТОНОСНИЈУ ВЕРЗИЈУ ВИРУСА: Упозорење руске војске

2

Вакцина коронавирус (Фото: Синхуа)

Сједињене Америчке Државе су створиле варијанту коронавируса која убија 80 одсто испитаних лабораторијских животиња, рекао је на брифингу начелник снага радијационе, хемијске и биолошке заптите Оружаних снага РФ (РХБЗ) Игор Кирилов, преносе РИА Новости.

Према речима начелника снага РХБЗ, вештачки патоген корона вируса створен је у просторијама Бостонског универзитета у октобру 2022. на основу соја Омикрон и варијанте Вухан која је првобитно изазвала пандемију. Кирилов је такође додао да се при интеракцији са новим патогеном заштитна својства антитела смањују за 11 пута, а постојеће вакцине против њега су неефикасне.

 

„Модификовани вирус који су добили Американци изазвао је угинуће 80 одсто оболелих модела животиња уз развој атипичних неуролошких симптома и тешко оштећење плућа“, додао је он, истичући да сама чињеница оваквог експеримента указује на непостојање државног надзора система за истраживање и развој у САД у области генетског инжењеринга и синтетичке биологије.

Прочитајте још:  МИП Србије изразио спремност за сарадњу са САД
Руска војска тврди да је студија финансирана из америчког државног буџета упркос недостатку одговарајућег одобрења националног регулатора за биолошку безбедност. Кирилов је подсетио да Пентагон располаже системом који је у стању да контролише локацију и употребу опасних патогена у лабораторијама које се налазе широм света, као и да прати резултате различитих експеримената

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Правда

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “АМЕРИКА РАЗВИЛА НОВУ СМРТОНОСНИЈУ ВЕРЗИЈУ ВИРУСА: Упозорење руске војске

  1. Ko proizvodi biološka sredstva za ubijanje ljudi širom planete i da na bolesnima zarađuje? Zločinci, kriminalci, ubice bez trunke morala, ljudski otpad koji zaslužuje smrtnu kaznu od istih virusa koje su proizveli i finansirali, ili da do kraja života rade u rudnicima bez izlaska na površinu zemlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *