Екуменски Вартоломеј: Католици и православни преговарају да Васкрс прослављају истог дана

0
вартоломеј

Да ли папа Фрања и патријарх Вартоломеј стварају нову религију? Фото: СПЖ

Васељенски патријарх је у интервјуу турским медијима рекао да су у току преговори између представника католичке и православне цркве о постизању договора о заједничком обележавању најважнијег датума за хришћане, односно Ускрса.

Разговори се одвијају у контексту прославе 1700. годишњице Никејског сабора, одржаног 325. године нове ере, чије одредбе су и даље обавезујуће за обе хришћанске деноминације.

Прочитајте још:  Епископ Данило Крстић (+2002.): Не страхујемо од смака света
Патријарх Вартоломеј је рекао да ће бити обављене консултације са стручњацима како би се утврдио што тачнији датум за прославу Васкрса, с обзиром да то није из верских разлога, већ има везе са астрономијом, научном облашћу људског знања.

„Наш циљ је да нађемо решење за Ускрс у контексту годишњице. Папа има најбоље намере и мислим да је дошло време да и Православна црква и Католичка црква одреде заједнички датум за прославу Васкрсења Христовог . Надам се да ћемо успети да се договоримо са овом приликом “, рекао је Вартоломеј.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *