А ФИФА – ЋУТИ! Хрвати величали „олују“ на Мундијалу, етничко чишћење Срба се славило у Катару (ФОТО)

0
олују

Хрвати где год стигну величају злочиначку акцију “Олују”, а свет ћути!

Милан Борјан доживео је болан пораз од Хрватске, али вероватно још болније биле су срамне провокације наших комшија које су трајале готово током свих 90 минута утакмице.

Наиме, на мечу групне фазе Мундијала између Хрватске и Канаде истакнут је увредљив транспарент, који је имао само једну намеру – „сипати со на дечачке ране“ голмана Црвене звезде.

У питању је застава са сликом трактора која асоцира на војну акцију „Олуја“, током које је протерано више од 250.000 Срба и убијено више од 2.000 људи, претежно цивила.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бренд који је искоришћена је „Џон Дир“, иначе најпознатија марка трактора на свету, па је то било болно подсећање на време када су Срби напустили Крајину на тракторима, после једног од највећих етничких чишћења на тлу Европе.

Хрвати су наставили да провоцирају Борјана, викали су и: „Вуковар, Вуковар“. Провакације нису стале ни после завршетка утакмице и убедљиве победе Хрватске против Канаде са 4:1. А, током овог фудбалског мегдана скандалозне фотографије које су кружиле друштвеним мрежама.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *