Американци траже истрагу против Хантера Бајдена

0
хантера, бајден

Фото: АП Пхото/Андрев Харник

Више од половине Американаца је за истрагу против сина актуелног председника САД Џоа Бајдена Хантера. О томе сведоче резултати анкете коју је спровео Расмуссен Репортс објављен 28. новембра.

„Нова анкета широм земље показује да 62 одсто [у САД] гласача одобрава истрагу републиканаца у Представничком дому о страним пословима Хантера Бајдена“, наводи Расмуссен Репортс на свом званичном сајту.

Прецизира се да иницијативу није подржало 34 одсто испитаника, од којих је 23 одсто категорично против истраге. Највише од свега, наводи Расмуссен Репортс, идеју нису одобрили демократски бирачи, док је међу републиканским гласачима истрагу позитивно оценило 86%.

Анкета је спроведена 22. новембра и у њој је учествовало 1.000 америчких бирача. Грешка је била око 3%.

Раније, 17. новембра, републиканац Џејмс Комер, члан Надзорног одбора Представничког дома, најавио је да ће против Џоа Бајдена и чланова његове породице бити спроведена истрага због сумње да су умешани у међународне пословне шеме . Он је напоменуо да ће истрага обухватити могуће случајеве преваре и корупције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

14. октобра, бивши службеник Беле куће током администрације Роналда Регана, политички коментатор Пол Крејг Робертс, рекао је за Известије да би Хантер Бајден могао бити оптужен за пореске злочине и лажно сведочење приликом куповине оружја. Он сматра да ништа не угрожава политичку каријеру његовог оца, будући да ФБИ неће ризиковати да истражује теже злочине.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *