ЂАЦИ ЋЕ ПАДАТИ ГОДИНУ због јединице из владања? Хитан састанак у Министарству…

0

(фото: Depositphotos, racorn)

У МИНИСТРАСТВУ просвете данас је оформљена Радна група за превенцију и спречавање насиља у систему образовања и васпитања, саопштила је Унија СПРС, коју је представљала Јелена Томић, координатор Правног тима.

Прочитајте још:  Огласио се и Чеда Подморница: И њему сметају графити "Кад се војска на Косово врати"
Група је формирана на иницијативу министра просвете Бранка Ружића, после последњег таласа насиља у српским школама, пише Блиц.

– Поред представника синдиката, Друштва директора и различитих министарстава Владе Србије, групу чине и стручњаци из области психологије и безбедности. На данашњем састанку разговарало се о промени подзаконских аката који се баве насиљем, злостављањем и занемаривањем у установама образовања и васпитања. Направљен је план рада да би правилници били промењени до 20. децембра ове године, што је захтев самог министра просвете – саопштила је УСПРС.

“Поред представника синдиката, Друштва директора и различитих министарстава Владе Србије, групу чине и стручњаци из области психологије и безбедности. На данашњем састанку разговарало се о промени подзаконских аката који се баве насиљем, злостављањем и занемаривањем у установама образовања и васпитања. Направљен је план рада да би правилници били промењени до 20. децембра ове године, што је захтев самог министра просвете – саопштила је УСПРС.

Блиц

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *