Боцан-Харченко: Запад долива уље на ватру немачко-француским предлогом за решавање косовског питањa

0
Александар Боцан Харченко

Александар Боцан-Харченко. (Фото: Јутјуб)

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оптужио је данас Запад да „долива уље на ватру” инсистирањем на француско-немачком предлогу за решавање косовског питања.

Прочитајте још:  Срби су отерали Наваљнисте који су лагали о Србији
Указујући на то да високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жосеп Борељ „јасно алудира” да је сада неопходно усредсредити се на тај предлог, Боцан-Харченко је у саопштењу које преноси руска амбасада оценио да „по свој прилици, јавни став председника Србије Александра Вучића о томе за њега (Бореља) није важан”.

„Другим речима: Запад је смањио напетост проблема регистарских таблица, који је Приштина вештачки створила, али није то урадио у циљу нормализације ситуације у покрајини. Сада поново долива уље на ватру”, навео је Боцан-Харченко, преноси Танјуг.

Подсетио је да је сагласност на посредовање Европске уније у дијалогу дала Генерална скупштина УН и истакао да се Брисел није посаветовао са државама-чланицама Светске организације „да би тако олако, заповеднички уврстио француско-немачки план у агенду дијалога”.

Боцан-Харченко указује да већина, односно више од 100 чланица УН не признаје косовску „независност” .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Kорона у Србији зауставила све скупове на којима је више од 100 људи, затварају се и факултети
Он се осврнуо и на заједничку седницу парламената Албаније и самопроглашеног Косова, оценивши да су у ЕУ олако примили као очекиване „алармантне поруке из Тиране” , које су према његовим речима у духу идеја „Велике Албаније” и које величају ОВК и њене вође оптужене за злочине против човечности.

„Све у свему, изгледа да посредничка делатност ЕУ нема ништа заједничко са улогом честитог брокера”, закључио је Боцан-Харченко.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *