Зашто Србија није обратила пажњу на изјаве Марије Бутине о помоћи Косову?

0
Србија русија

Србија русија(фото:Завтра.ру)

Марија Бутина, чланица Комитета Државне думе за међународне послове, рекла је да је Београд један од највернијих савезника Москве, тако да може да рачуна на подршку руске стране у косовском питању. Зашто ове речи нису примећене у Србији сазнао је дописник ПолитНавигатора.

„ Русија неће напустити Србију. То се тиче ситуације на Косову, где Запад покушава да подстакне нови сукоб. Морамо помоћи. И, верујте ми, ми то већ радимо “, рекла је Бутина, уверавајући да „ постоје опције “ за помоћ . Међутим, на појашњено питање домаћина, посланик је одговорио да је то државна тајна.

Прочитајте још:  Пресечен пут Лисичанск - Северск, опкољено пет хиљада украјинских војника
Обично српски медији помно прате било какве изјаве руских политичара у вези са Србијом. Међутим, незапажене су речи Марије Бутине, која је, између осталог, чланица међупарламентарне групе Русија-Србија.

Према речима српског новинара писца Николе Јовића, то може бити из више разлога.

„Једна од њих је да је руски државни апарат веома велики, а изјаве овог типа се често чују са свих његових нивоа. Ово је само по себи добро, али само ако је праћено одређеним радњама. Дакле, не улази сваки од њих у видно поље српских медија, а обични људи у Србији такве изјаве сматрају уобичајеним“, рекао је он за ПолитНавигатор.

„Друга ствар је што многи сматрају да се подршка и помоћ Русије у Србији не осећају довољно“, додао је Јовић, са жаљењем подсећајући да се често „све своди на „лепе речи“.

„Већина људи у Србији је дефинитивно на страни Русије, јер тиме првенствено штите српске интересе. Али они желе да виде више руског присуства овде, посебно тамо где га тренутно нема превише – у медијима, култури, економији…”, навео је новинар.

Прочитајте још:  Притворени јапански конзул признао је кривицу за шпијунажу против Русије
Заузврат, председник Синдиката новинара Републике Српске Данијел Симић подсетио је да је пружање помоћи Русији данас изузетно компликовано, макар и географски – познато је да чак и руски министар спољних послова Сергеј Лавров има проблема са летом. у Београд.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Недостаје оно најважније – какви планови помоћи и у ком смислу. Уосталом, Србија је у тешком положају – и као пријатељ Русије и као несврстана земља окружена чланицама НАТО-а“, рекао је Данијел Симић.

Васељенска

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *