Небензја: Иницијатива ЕК о Трибуналу за Украјину је покушај да се прикрије безакоње Запада

0

Руски амбасадор у УН-у Василиј Небензја, фото: © REUTERS/Brendan McDermid

Изјава Брисела о потреби формирања трибунала за Украјину је покушај западних земаља да дају легитимитет постојећем безакоњу. Ово је изјавио стални представник Русије при УН Василиј Небензја, преноси ТАСС.

Према Небензијевим речима, на Западу смишљају своја правила, а онда покушавају да их издају за универзална. И истовремено настоје да своје поступке покрију ауторитетом УН.

Небензја је скренуо пажњу на речи шефице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен која је указала на потребу добијања руске имовине. Према речима дипломате, Запад ће се по том питању сакрити иза резолуције о репарацијама Украјини како би „дао неки облик легитимитета безакоњу“.

Прочитајте још:  Американци купили трећину обрадивог земљишта Украјине
Брисел је 30. новембра иницирао формирање фонда од раније замрзнуте руске имовине у износу од 310 милијарди евра. Планирано је да се овај новац уложи под контролом Европске уније, а добит ће се користити за плаћања Кијеву. Да би се овим акцијама дала правна основа, предлаже се формирање међународног антируског суда под окриљем УН

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *