Оштра порука чешког посланика: ЕУ и САД су отели територију Србији, нико то није осудио

0
КиМ хапшење

Косово и Метохија (Фото: Танјуг)

Европска унија и Сједињене Америчке Државе су, својом спољном политиком, отели територију Србији и нико од вас то није осудио до дана данашњег, изјавио је чешки посланик и члан партије „Слобода и директна демократија“ Јарослав Фолдина, обраћајући се владајућој коалицији пет странака пред Представничким домом чешког парламента.

„НАТО није објавио рат Југославији, него је бомбардовао, уништио њену енергетску инфраструктуру графитним бомбама, бацаo на становништво касетне бомбе, гађao ракетама са осиромашеним уранијумом и нико од вас то није осудио до сада“, истакао је посланик.

Прочитајте још:  Бајденов рејтинг на најнижем нивоу од уласка у Белу кућу, свега 39 Американаца одобрава његов рад PDFШтампаЕл. пошта петак, 20. мај 2022.
НАТО агресија на СРЈ трајала је 78 дана током које је било 30.000 ваздушних налета, 50.000 испаљених разорних пројектила. Рањено је 12.500 становника, а огромна материјална штета начињена је на бројним војним и цивилним објектима, школама, здравственим центрима, споменицима културе, медијским кућама и слично.

Политика

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *