У предграђу Париза ђацима дају ћебад

0

У општини Лимаи-Бреванне, на периферији Париза, ћебад су подељени школарцима. У просторијама школе постало је хладно због ниске температуре. Градске власти не журе да укључе грејање због повећаних рачуна за струју. О томе пишу РИА Новости позивајући се на радио станицу Францеинфо.

Родитељи школараца мерили су температуру у учионицама, испоставило се да је само 10-12 степени. Пошто је грејање у зградама ноћу потпуно искључено, канцеларије се загревају тек после ручка.

Прочитајте још:  Румунија иде Орбановим стопама?
Јулиен Лоде-Хадад, шеф кабинета градоначелника Лимаи-Бреванне, рекао је да је градска управа почела да троши 3,7 милиона евра више на енергију. Према његовом мишљењу, трошкови струје ће постати критични за многе комуне.

Јулиен Лоде-Хадад је такође приметио да средства која је влада обећала за подршку општинама нису додељена.

Школа у Лимаи-Бреванс-у почела је да дели ћебад ученицима, а у учионице се уносе грејачи јер није укључено грејање. Родитељи су рекли да наставници саветују да се деца добро „умотају“, облачећи их у „слојевите“.-

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *