Усправна Србија позива грађане да престану са плаћањем струје

0

(Фото: Flickr / Ilya)

Покрет “Усправна Србија” позива све грађане да престану са плаћањем рачуна за струју док одговорни за колапс ЕПС-а не буду процесуирани, кажњени и док им не буде одузета сва противзаконито стечена имовина и из ње, као и све друге имовине, намирена штета коју су направили електроенергетском систему Србије.

Прочитајте још:  А ХИСТЕРИЧНО НАМ ПРЕТИЛИ ГРОБЉЕМ: Шпанија и Италија безбедније од Србије!
Криза у енергетском сектору, увоз огромних количина струје и повећање цене од 10% за домаћинства искључива су последица нестручног и коруптивног управљања електроенергетским системом и енергетским ресурсима и производ катастрофалне политике Александра Вучића и владајућег СНС-а.

Грађани Србије нису дужни да од свог поштено и тешко зарађеног новца надокнађују штету од преко милијарду евра на основу увоза струје кога у том обиму не би било да није било екстремне нестручности, неодговорности и корупције у управљању ЕПС-ом, нити ону од још неколико милијарди која ће доћи на наплату у наредном периоду.

Прочитајте још:  Шта је то глумцу труло у држави Србији?
Масовно одбојање грађана да плаћају трошак нестручности, корупције и бахатости власти и непристајање на надокнађивање штете за коју нису одговорни је легитиман чин грађанске непослушности и отпора политичком и криминалном насиљу које систематски спроводи врх власт. Ово је, уједно, и легитиман вид притиска на тужилаштво које није предузело апсолутно ништа како би одговорни за пљачку, уништавање и колапс ЕПС-а и повезаних јавних предузећа били приведени правди.

Притисак на неодговорну и корумпирану власт и срамотно саучесничко правосуђе је чин пристојних људи и одговорних грађана, који немају намеру да избегну плаћање својих стварних дугова, већ да ову обавезу суспендују до тренутка док сви корумпирани и за штету одговорни јавни функционери не буду процесуирани и кажњени у складу са законима Републике Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Усправна Србија

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *