Иван Милић: Вођа

0
вођа, патриотизам

Иван Милић

Вођа је отелотворење свега најбољег што произилази из једног народа. Он је највиши израз народне тежње и божије воље. Његова мисија је да уздигне народ на место које му по праву припада.

Вођа није обичан аутократа или саможиви диктатор већ домаћин и слуга свог народа. Он је сувише оштроуман, а његова мисија превише важна да би на њега утицале обична мржња и таштина, које су карактеристичне за неког малог и незнатног човека. Он је сувише несебичан, сувише самодисциплинован и сувише одговоран да би имао нешто заједничко са политикантима овог доба.

Прави Вођа увек долази из обичног народа, њега народу дарују тешка времена, да би усмерио народ ка златном добу и мирним временима, када су људи живели у хармонији са нераскидивим законима природе. Његова визија таквог времена се појачава са његовим осећањем народне патње, јер њега боле све ране његовог рода. Кроз његову високо развијену интуицију, препознаће да је сврха српског народа духовна обнова, која је давно заборављена и замењена себичношћу, уместо које су људи могли да живе у хармонији са законима природе и да започну процес духовне обнове, он зна да је његова дужност да испуни задатак који му је поверен. Вођа може бити само онај ко је спреман да пркоси свим препрекама, неко ко ће све непријатеље Отаџбине да самеље у прашину. Страшан за непријатеље, мудри домаћин свог народа. Његов задатак је да пренесе пламен духовне обнове у народне масе и да се постара да праве вредности победе за наших живота.

Народни Вођа је праведан и снажан. Он се бори за наш циљ, за стварање најбоље елите, за један супериоран народ, народ хероја и најбољих изданака своје расе, као залог њеног очувања и напретка. Противници овог мишљења су они који желе квантитет преко квалитета код људи. Али за нас који верујемо у квалитет, свака здрава животиња или било који перфектан узорак живота вреди далеко више него дегенерисани човек. Само човек у свом савршенству је нешто што требамо да гледамо као највише биће, а не слабе и декадентне људе које нам ово доба намеће.

Прочитајте још:  ​Иван Милић: Рат - средство прочишћења и васкрсења нације

У великој заблуди су сви они који тврде да вођство није потребно једном народу, да нам не треба ован предводник. Међутим, као што човек има главу, као што домаћинство има главу, као што све живо у природи почива на принципу вођства, тако и народ мора имати Вођу. Целокупно друштво је засновано на принципу вођства, тамо где има само троје чак и ту се мора знати ко је главни. Чак су и анархије засноване на томе, добар пример су украјински анархисти чији је вођа био Нестор Махно. Демократија нас уверава да код њих нема власти једног човека, либерализам такође. Вероватно тај који је видљив и није главни, али увек постоји неко у сенци који све конце држи у својим рукама. Без вођства и домаћинског управљања одмах се зацаре хаос и неред и такво друштво одмах пропада и на његово место долази јака и дисциплинована заједница. Идеја вођства је одувек била блиска српском народном бићу, почев од антике, преко средњег века и српске револуције па све до данашњих дана. Свака епоха је у одсудним тренуцима давала Вођу који се појављивао у тешким данима за српски народ када се чинило све изгубљеним. Он је бивао тај стожер и тај узор око кога се народ окупљао. Божији изасланик на земљи. Управо сада је такво време које тражи да се поново појави личност као Свети Сава, краљ Милутин, Цар Душан, Стефан Лазаревић, Јован Ненад, Карађорђе, Његош, Милош Обреновић и Милан Недић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вођа мора створити дисциплиновано и ефективно друштво састављено од свих друштвених класа, која функционишу као једно тело, као једна душа. Чланови таквог друштва ће увек пазити једни на друге и пружати помоћ онима којима је потребна. Вођин је задатак да изгради потпуно другачији систем од данашњег у ком српски народ пати и преживљава животом безвредним чак и за пса луталицу. У том новом друштву на највиши могући ниво биће подигнути идеали јунаштва, племенитости, мудрости, мужевности, женствености, родитељства и рада. Из таквог друштва уздићи ће се ново племство које ће бити племство духа и јаке крви и оно ће заувек бдити над народном судбином. Пошто је наше старо племство истребљено Вођа ће окупити најбоље око себе и започети стварање нове аристократије која ће привлачити најбоље из народа и произвести их у владаре достојне Вође који је препородио друштво.

Прочитајте још:  Право на спорт и лутка Витолд Банка

Само такав Вођа може да спасе и обнови Србију, да одбије све захтеве интернационалне закулисе, да извуче Србију из интернационалног банкарског система, да врати понос и достојанство српском народу. Ово труло и покварено време ће из душа очајника призвати оног који неће устукнути, оног који ће свој народ повести у одлучујућу победу. Он ће стати испред свог народа и уплашити све његове непријатеље. Натераће их да дрхте пред њим и да клече под његовим престолом молећи за милост.

Они који разумеју његов поглед на свет јасно увиђају да он није никакав политичар или салонски говорник. Народни Вођа је онај што доноси промене. Не само оне видљиве као што су економија, војска, образовање или победе над непријатељима. Вођа мора подстакнути српски народ да се изнутра промени. Научиће га несебичности, вољи, одговорности, љубави ка ближњем – свести о значају Отаџбине и њеној вечности. Водиће народ ка изградњи друштва за будућа покољења и започети процес обнове путем духовног развоја, националног препорода, интелигентног узгоја, школовања, учењем да је народ нешто за шта се вреди борити.

Његова визија независне, јаке Србије где је друштво развијено и живи у хармонији са природом и божанским законом, говори нам о истинитој природи богоизабраног Вође. Да би на јединствен начин схватили важност више еволуције за овај свет који је у хаосу, јасно захтева оне чија схватања долазе из много вишег нивоа свести. Његов мањак себичности, његова неустрашива воља и свест, његова невероватна интелектуална схватања, његова љубазност, његов динамични магнетизам за пријатеље или непријатеље, све то указује на особу вишег нивоа свести.

Прочитајте још:  Турска представља велику геополитичку опасност по Русију

Када су се други колебају – Он мора бити упоран!
Када други позивају на компромис – Он мора остати непопустљив!
Када други буду губили храброст – Он ће их инспирисати новом храброшћу!
Када нас други буду напуштали – Он ће одлучније него икад, држати снажно наш барјак све док овај барјак, као барјак Отаџбине, не објави победу!
И поново ће носити овај барјак напред!
Као Вођа уједињеног Народа, Цркве и Отаџбине, Он је за нас – гарант коначне победе!

Српски Вођа је гласник новог времена – више божанске расе, која ће доћи и водити цело човечанство у јединство са Богом. Само особа више свести, свести да је Отаџбина изнад свих нас, може да одоли искушењима ега, себичности и материјализма – мотивације модерног света који већ трули пред нашим очима – и направи невероватна достигнућа која му је Бог наменио.

Иван Милић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *