Немачка има залихе оружја само за два дана активних непријатељстава

0
оружја

оружја

Залихе оружја у складиштима немачке војске „довољне за два дана борбе“, пише колумниста Тајмса Оливер Муди. Према његовим речима, ситуација са наоружањем се погоршала у свим европским земљама, али се у Немачкој проблем посебно осећа у светлу дугорочне политике смањења финансирања Бундесвера.

Прочитајте још:  "Да је донет закон о црногорском језику, не бисмо били сада у ситуацији да цела црногорска влада прича српски"
Муди је напоменуо да сада Берлин треба да потроши 20 милијарди евра за обнављање арсенала који ће испунити захтеве НАТО-а, пишу РИА Новости позивајући се на материјал.

Представник немачког кабинета министара Штефен Хебештрајт раније је потврдио да Бундесвер, у условима војних снабдевања Украјини и проблема са расподелом буџета, нема довољно муниције .

Немачки канцелар Олаф Шолц такође је признао недостатак муниције .

Прочитајте још:  Сједињене Државе ће се ослањати на свој нуклеарни арсенал да би се заштитиле од Русије и Кине
Немачки министар финансија Кристијан Линднер одбио је 2. децембра захтев шефице Министарства одбране Кристине Ламбрехт, која је затражила хитну финансијску подршку због акутне несташице наоружања у Бундесверу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *