У Енглеској нестало више десетина албанске деце миграната без пратње

0

Готово 20 одсто деце миграната без пратње из Албаније које је ове године прихватио Савет округа Кент у југоисточној Енглеској, води се као нестало, јавља Би-Би-Си, преноси Танјуг.

Прочитајте још:  Србија потписала изјаву Стејт департмента о избеглицама из Авганистана
Локалне власти су до 31. октобра примиле 197 албанске деце, од којих је 39 нестало. „Екпат УК”, који води кампању за заштиту деце од експлоатације, навео је да су бројке веома забрињавајуће.

Савет је истакао да је блиско сарађивао са Министарством унутрашњих послова и полицијом на заштити угрожене деце. Он је саопштио да је бринуо о 197 албанске деце која су обрађена у јединици за пријем у Кенту при Министарству унутрашњих послова између 1. јануара и 31. октобра. Савет је додао да се од 7. новембра 39 води као нестало, али и да су поједина деца од тада напунила 18 година.

Прочитајте још:  Пољски премијер није имао времена да се састане са Џонсоном
Према владиним подацима које је прикупио Би-Би-Си, 44.122 особе прешле су Ламанш на малим чамцима до сада ове године, у поређењу са 28.461 колико их је стигло 2021. То је довело до тога да је центар за обраду Манстон у Кенту преоптерећен.

Савет округа Кент је навео у саопштењу да је дошло до значајног повећања броја албанске деце без пратње која су упућена његовим службама и да су они подложни експлоатацији. Савет се, такође, обавезао да ће утврдити да ли систем може да се унапреди да се то не би дешавало у будућности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *