Пацоли о скандалу у Катару: “Џака на дресу носио свето име, платићу му казну”

0
џака

Џабе се швајцарски играч албанске националности Гранит Џака правдао тврдећи да је натпис “Јашари” на његовом дресу био начин да ода почаст саиграчу Ардану Јашарију, кад је бивши председник такозваног Косова Беџет Пацоли, својим Фејсбук статусом индиректно потврдио оно што су сви знали – то јесте била провокација Срба.

Пацоли се осврнуо на скандал са утакмице Швајцарска – Србија, и у својој објави готово отворено рекао да је носећи спорно презиме Јашари на својој мајици, Џака заправо почаст одавао злогласном Адему Јашарију, вођи терористичке ОВК и убици Срба.

“Ако име Јашари забрине ФИФА-у или свет, а Гранит Џака буде кажњен јер је после меча носио ово свето име, ја ћу лично платити ту казну, у име албанског народа. То сам данас лично саопштио Граниту. Сада идемо даље и желимо им срећу против Португала”, написао је Пaцоли.

ФИФА је, изгледа поверовала у оправдање фудбалера, иначе Албанца са КиМ, па тако ни два дана након спорне утакмице нема никакве најаве да би због ове провокације могао да сноси последице.

Ова организација је, међутим, брзопотезно покренула дисциплински поступак против Фудбалског савеза Србије, због заставе “Нема предаје” која се нашла у свлачионици “орлова” пред меч са Бразилом на Светском првенству у Катару.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На њу се, наиме, Хајрулах Чеку, наводећи да је Светско првенство искоришћено да се промовишу “ксенофобне, геноцидне и поруке мржње према ‘Kосову”.

Фудбалски савез такозваног Косова поднео је вечерас још једну жалбу.

Прочитајте још:  Осми дан протеста у српским општинама на Косову и Метохији: Одавде нема даље

Сметају им наводне “тешке увреде од стране селектора репрезентације Србије” Драгана Стојковића и “расистички поступци српских навијача” на утакмици између Србије и Швајцарске, истој оној на којој је Џака некажњено носио дрес са спорним натписом.

А Пaцоли ових дана, изгледа све интензивније размишља да одустане од политике и да се опроба у фудбалу.

Наиме, он се претходних дана у британским медијима наводио као потенцијални купац “Манчестер Јунајтеда”.

Бившег председника такозваног Косова, новинари су недавно на мечу Арсенала и Лестера питали да ли је заинтересован за куповину овог спортског клуба, а он им је лаконски одговорио: “У реду, погледаћу то”.

Садашњи власници од новог купца траже више од пет милијарди фунти, али Пацолију то можда и није прескупо будући да са пријављеном имовином вредном чак 743 милиона евра, он важи за најбогатијег човека такозваног Косова.

Пацоли је пријавио некретнине вредне 210 милиона евра, а само једна његова кућа “кошта” скоро 18 милиона евра, док уз све то има и хотел чија је вредност 42 милиона.

Бивши председник самопроглашене државе успео је да заради и за авион и осам возила, али и акције у различитим комерцијалним компанијама. Пацоли, како пише “Фудбал трансферс”, има нето вредност од милијарду евра, али има и много моћних и богатих сарадника широм света.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *