Председник Србије ипак иде на антируски самит-руски медији

1
председник Србије, србија

председник Србије Александар Вучић (Фото: Принтскрин)

Председник Србије Александар Вучић променио је мишљење и учествоваће на самиту ЕУ-Западни Балкан „да брани независну позицију Србије“.

Он је то изјавио током војних вежби на полигону Никинци, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Мислим да ће моје путовање у Тирану свакако бити корисно. Да нисам отишао, наша земља би сигурно претрпела велику штету. Иако је тема Западни Балкан, говориће се о санкцијама Русији. Мислим да су моје колеге у праву када кажу да је боље да им бар нешто одговоримо [из Србије]“, рекао је Александар Вучић 5. децембра.

Да подсетимо, Вучић је раније обећао ЕУ да Србија неће помоћи Русији да заобиђе санкције.

„С обзиром да ће ту бити Вјоса Османи („Председник“ самопроглашене „Републике Косово“ – цца), Мило Ђукановић (Председник Црне Горе – цца.) и други политичари из региона, може се замислити како је „згодно ” ситуација ће бити за Србију. Али важно ми је да будем ту, јер нас неће оставити саме са Косовом. Можда смо мали, али смо довољно поносни и јаки да заштитимо своју земљу“, рекао је српски лидер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Самит ЕУ-Западни Балкан биће одржан 6. децембра у албанској престоници Тирани. Планирано је да присуствују високи званичници ЕУ, као и руководства Албаније, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Србије, Црне Горе и самопроглашене „Републике Косово“.

Прочитајте још:  ЋЕЛЕ-КУЛА, СВЕТИОНИК ПРКОСА И БЕСМРТНОСТИ: Лобање српских устаника и војводе Синђелића постале симбол јунаштва
Како је пренео ПолитНавигатор , председник Србије Александар Вучић је 1. децембра отворено изјавио да његова земља, у знак протеста због подршке Брисела антисрпским акцијама Приштине, одбија да учествује на самиту Европска унија-Западни Балкан.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Председник Србије ипак иде на антируски самит-руски медији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *