Протести у Италији због војне помоћи Украјини: “Доле оружје, горе плате”

0
италији

Ауторска права: www.globallookpress.com © Patrizia Cortellessa

Хиљаде грађана, левичарских демонстраната, демонстрирало је у Италији, у Риму, захтевајући повећање плата и осуђујући одлуку италијанске премијерке Ђорђе Мелони, да настави са слањем оружја Украјини до краја 2024. године.

Протест је организовао синдикат “УСБ”, а окупљени су марширали иза транспарента на којем је исписано: “Доле оружје, горе плате”

“Политика Ђорђе Мелони све нас више увлачи у вихор рата са непредвидивим исходима”, рекао је у суботу један од организатора протеста.

“Италија је, очигледно, ратоборна земља која је активна у сукобу, упркос чињеници да је велики број грађана против рата и наглог повећања војне потрошње”, додао је.

Италијанска премијерка Ђорђа Мелони, прошле недеље потписала је декрет којим се дозвољава наставак слања оружја Украјини до краја 2024. године без тражења званичног одобрења парламента.

Мелонин претходник, Марио Драги, био је присталица кијевске владе, а власт је изгубио управо због несугласица око слања оружја Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Италијанска јавност, такође је подељена, са 49 одсто грађана који су против слања оружја Кијеву и 38 посто за, према анкети коју је прошлог месеца спровео “Јуровик њуз”. Поред тога, 49 одсто Италијана верује да Украјина треба да учини уступке Русији у сукобу, како би се убрзао мировни процес, док 36 одсто грађана сматра да Кијев треба да настави да се бори.

Претходног месеца организован је још један протест у Риму, чији је циљ био позивање на мировни споразум за окончање сукоба у Украјини, а на протесту је, према речима организатора, присуствовало 100.000 грађана.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *