Траговима проверљивих чињеница: Како функционише (ова) држава?

0
русија, пушоња, криви, држава, информације

Мирослав Пушоња

Како и до када ће функционисати ова држава, пише професор Мирослав Пушоња

Када сам пред Милошевићев пад исписивао монографију ”Технологија доминације’‘, нисам ни сањао да ће све ово трајати ”во вјеки, вјеков”.

Веровао сам у снагу народа. Али сам ту веру изгубио петог на шести октобар, 2000. Интересантно је да од тада неки моји познаници и даље полажу наду у народни гнев (”снагу”). Они наводе све поставке из моје Технологије, попут инструментарија којим се власт користи да би управљала људима и државом.

Ти расположиви алати управљања државом су:

1.Задуживање државе и народа код страних институција
2.Распродаја државне имовине, тржишта и ресурса странцима
3.Нови видови опорезивања становништва и
4. Раст опште беде и незапослености.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пошто су то зеленашки и ропски услови, аутори из године у годину предвиђају ”брзи слом” режима који никако да дође.
Пишем овај прилог да бих дао одговор на питање: До када ће ово трајати?

Или још прецизније, када ће се народ побунити јер то није нормалан начин живљења? Када ће прорадити с(а)вест?
А одговор треба запамтити! Он гласи: Никада!

Или тачније, тек онда када би влада укинула плате и пензије (што јој не пада на памет!) или када би почела да врши мобилизацију као отпор надолазећој ратној опасности која долази због обустављања страних позајмица и улагања (то смо већ имали!). Понцијева шема! Југославија АВНОЈ-а и Броза је створена коришћењем устанка српског народа 1941. који се дигао да спаси голи живот када су све полуге његове заштите (државе) биле сломљене.

Прочитајте још:  Да ли су мошти Св. Саве спаљене? Теорије, предања и извори (Видео)

То је потврда претходног става! А онда су странци и агенти страних обавештајних служби, почели да изгарђују философију о томе да је револуција избила због изградње комунизма (социјализма) и давања права сваком народу да се одцепи и изабере неки нови државни савез, што није било ни на крај памети усталом народу! Живот лажи (термин психолога Алфреда Адлера), кренуо је одмах, и системски био уобличаван. Није народ устао ни 1945. Ни 1948. Ни 1952. Нити 1962. Нити 1963. А ни 1968. Или 1974. А сваки пут српском корпусу било је ускраћено нешто. Витално и катаклизмично! Није народ устао ни 5.октобра 2000. већ су га навукли агенти страних обавештајних служби. Они су били онај исти расад као и далеке 1941. који је гледао себе у новим околностима народног слома, и ту енергију слома ставио у службу нове силе и своје болесне амбиције.

Само тако је могуће схватити зашто је Дедиње најскупље српско брдо. И зашто се на њему налазило и налази све оно што је најгоре у нама.
А истина је ово. Имамо живот какав заслужујемо. И имаћемо га. Јер једино кроз манипулисање јавношћу, кроз измештања перцепције (”држите лопова”), потом, путем одвлачења мисли (”ма, батали те глупости”) и на крају, кроз спутавање неопходних дела нужних за промену курса (”па не буди магаре, ту је држава да то реши”) настаје животни исход, који је идеолошки жељен и једини унапред одређен и дозвољен. Тако се не формира свест, већ лажна слика свести. Тако жртва почиње да криви себе за оно што јој је урадио и ради џелат. Чим то није, почиње обустава страних финансирања и почиње рат.

Прочитајте још:  Стевандић: Оправдане тужбе због НАТО бомбардовања осиромашеним уранијумом

А индикатор за ово је моменат када више не буде имало шта да се прода! Тада је штетно и фатално устати! Као и корона, тако је и са свим другим што долази споља и намеће се силом изнутра. Данас гледамо у братоубилачки рат руског света.

Народ је само име које не обавезује ни страног агента, нити домаћу љигу и издајника. Потрошна роба. Промена курса, подразумева промену нашег става према истини. А тога нема, и неће га ни бити јер је коруптивна линија мањег отпора константа (нашег и сваког другог) народа. И роптање које потом следи…. Будимо људи и онда када нам по други пут Арбанаси трајно настањени у Швајцарској одрже исту лекцију! Какви смо на зеленом, такви смо и на осталим пољима. Нисмо упорни и увежбани. Нити фокусиртани на победу. Али то још увек није разлог да се уписујемо у оне друге који су блиски режисерима ове трагичне представе.

Мирослав Пушоња / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *