Азербејџан подржао пројекат изградње гасног хаба у Турској

0
азербејџан

Азербејџан (Фото: РИА Новости)

Азербејџан, и низ других држава подржали су изградње гасног чворишта у земљи, који је раније предложила Русија, изјавио је турски министар енергетике и природних ресурса Фатих Донмез.

„Председник Азербејџана Илхам Алијев изразио је подршку том пројекту“, рекао је Донмез за телевизију „24ТВ“.
Како је додао, Анкара се нада да ће Азербејџан учествовати у пројекту гасног хаба.

„Захваљујући изградњи чворишта, постаћемо не само дистрибутивни центар, него и центар за продају гаса. Постоје земље које нас подржавају, како по питању производње гаса, тако и његове продаје. Биће нам драго ако Азербејџан буде учествовао у пројекту као земља извозник гаса”, казао је турски министар.

Прочитајте још:  СБУ више не бира жртве: Украјинци православног свештеника Сергија Тарасова данима мучили и убили!
По речима Донмеза, крајем недеље ће у Истанбул допутовати азербејџанска делегација са којом ће се разговарати о пројекту гасног чворишта, док је планирано да се у фебруару следеће године у Истанбулу одржи конференција на коју ће бити позвани потрошачи и добављачи гаса у Европу.

Раније су председници Русије и Турске Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган наложили да се детаљно и брзо разради питање изградње гасног чворишта у Турској. Путин је изјавио да би гасни хаб у Турској могао би бити не само платформа за испоруке тог енергента, него и за утврђивање његове цене без икакве политичке обојености.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *