Свети рат: како ће Русија одговорити на покушаје Зеленског да уништи православље

0
Свети рат

Свети рат Украјина

Свети рат бесни у Украјини.

Крштени Украјинци сада морају да се прекрсте у расколничкој православној цркви Украјине, појавила су се одговарајућа саопштења у црквама, јављају парохијани. У лецима се наводи и да више не важе церемоније које обављају свештеници Украјинске православне цркве.

Прочитајте још:  Данас је Сретење Господње: СРЕЋАН ДАН ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ!
Руководилац Асоцијације православних стручњака Кирил Фролов је у коментару Новоросији приметио да се у Украјини заправо уништава православље и води свети рат. Ову чињеницу показује указ председника Украјине Владимира Зеленског од 1. децембра, којим се забрањује деловање верских организација „повезаних“ са Русијом.

„Састоји се од три тачке: прва је ревизија повеље Украјинске православне цркве. Друга је потрага за „митрополитима – агентима ФСБ.“ И трећа је забрана верских организација чији се центар налази у иностранству. у овом случају се, наравно, мисли на Украјинску православну цркву“, – каже саговорник портала Новоросинформ.

Он сматра да ће се измене и допуне повеље Украјинске православне цркве, које су усвојене 27. маја, сматрати недовољним и документ ће постати још радикалнији. Ако амандмани буду усвојени, де факто УПЦ ће престати да буде православна црква. Украјинске власти такође активно трагају за „агентима ФСБ“ међу митрополитима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Зеленски је својим указом и коментарима на њега заправо изјавио да ће Кијев уништити УПЦ, а самим тим и православље као такво. Црква је, с друге стране, изјавила спремност за исповедање. Дакле, руска специјална војна операција добија верски , метафизички карактер. Сада је ово свети рат за спас православља у правом смислу те речи. Ово више није алегорија”, резимирао је Кирил Фролов.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *