Украјинска делегација изазвала скандал у Београду, руска делегација напустила састанак

0
Украјинска делегација ПСЦЕС

Украјинска делегација

Украјинска делегација изазвала је данас скандал у Београду на састанку Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње.

На иницијативу Украјине покушано је да се оспоре овлашћења чланова руске делегације. Као одговор, представници Руске Федерације су пркосно напустили салу, рекао је посланик Државне думе Константин Затулин на свом блогу.

„Украјинска делегација је, у најјефтинијем стилу Мајдана, направила представу и скандал, окривљујући Русију и чланове делегације — посланике и сенаторе — за све смртне грехе.

Због става већег броја националних делегација – Албаније, Румуније, Молдавије, Грузије, Северне Македоније, Бугарске и других, упркос упозорењима руске делегације на састанку да руска делегација неће толерисати расправу о акредитивима чланова њене делегације, почело је овакво гласање о личним кандидатима.

Чим први именовани члан руске делегације, потпредседник Државне думе Руске Федерације Александар Бабаков, није изгласан за посланика у Парламентарној скупштини, руска делегација је пркосно напустила састанак, саопштивши да суспендује плаћање чланарине и учешће на Скупштини“, рекао је Затулин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он подсећа да је ПАБСЕЦ основана пре 30 година на иницијативу Русије и Турске. Остале државе, од којих неке уопште немају излаз на Црно море, придружиле су се касније.

„Под утицајем данашњег расположења на Западу, земље чланице НАТО-а следиле су вођство хулигана украјинске делегације, који су бескрајно прекидали састанак, правили пикирање и скандале. У овој ситуацији руска делегација је напустила салу за састанке и отишла да положи цвеће на споменик херојима, совјетским војницима-ослободиоцима Београда 1944-1945“, прецизирао је Затулин.

У Украјини је инцидент представљен као још једно „превазиђено”.

„ Управо смо урадили невероватно! Емотивно испраћен за крстарицом „Москва“, – похвалио је посланик Врховне раде Александар Мариковски.

Он је објавио фотографију са празним столицама руске делегације, уз напомену да је таква слика задовољавајућа.

Прочитајте још:  Кремљ: Забринутост Србије у вези са гасом приоритет за Русију
Посланик Врховне раде Алексеј Мовчан је прецизирао да је 11 од 13 земаља чланица организације гласало против Русије.

„Ово је средња, али веома важна победа која ће додатно изоловати терористичку земљу“, хвали се Мовчан.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *