Колувија: Додатно злу намеру видим што су по јавности блатили име моје фирме, назване по луци манастира Хиландар

6
Хиландар

Предраг Колувија

Што се тиче Јовањице, прилично сам разочаран. Искористили су чињеницу да је једна моја фирма добила име по луци манастира Хиландар, али носилац посла производње конопље је била потпуно друга фирма и ја бар у томе што су блатили име Јовањице видим додатно злу намеру, каже Предраг Колувија за портал Васељенска.

13. новембра 2019 године ваш живот потпуно је промењен. Од највећег произвођача органске хране у Србији, ви сте преко ноћи у очима јавности постали највећи наркодилер у Србији. Без конкретних доказа, знамо и који медији од вас су направили чудовиште а појединци су само на основу тих спинова о вама изградили личну политичку каријеру. Можемо укратко да се подсетимо те вечери и како је дошло до тога да преко ноћи постанете негативац?

Искрено нерадо се присећам тог дана, 13.11.2019 у подне, око 11:15 заустављени смо мој возач и ја код Јагодине, тада сам искрено мислио да је то нека грешка, у неком тренутку сам помислио да је то можда нека неслана шала, међутим брзо сам схватио да се неки људи играју многим судбинама, не само мојом.

Да ли сте некад размишљали да је то унапред испланирано, јер су медији, добро се сећам тог времена, имали већ припремљене чланке и малтене пресуду и зашто сте баш Ви били мета?

Данас са сигурношћу могу рећи да је све било од некога унапред испланирано. Првих неколико дана док су чекали да пристанем на њихову неморалну понуду, медији се нису оглашавали. Међутим, када су схватили да од сарадње са мном нема ништа, објавили су да сам ухапшен. Од тог тренутка креће неколико медијских машинерија да шири лажи о мени. Тада нисам био свестан многих ствари.. у притвору, човек је одсечен од многих информација, али мојим најближима је лакнуло када су после 12 дана ипак објавили да сам ухапшен, што је њима био знак да сам жив и да ћу остати жив. Можда могу и некима захвалити, који су ме у периоду ћутања, лажима нападали, што је све на крају кренуло тим током.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У медијима се тешко може наћи неки ваш исказ који иде у вашу корист, или су у питању неке полуинформације или медији који циљано вас нападају, ја сам тек на вашем Твитер налогу видела информације да сте имали све дозволе за гајење индустријске конопље, затим резултате анализа биљки које су гајење на вашој плантажи и тек онда, иако сам и сама новинар, сам укључила да кажем критички став према тој већ унапред донесеној пресуди. Тада сам вас и контактирала и временом је постало и више него јасно, мени бар, да сте ви у читавој тој афери заправо жртва политичког обрачуна. И да се и информације које изнесе ваш адвокат или чак и председник државе, а које када би неко хтео само да их саслуша су јасан доказ ваше невиности, али и оне бивају тако искарикиране да један део јавности и не слуша шта је речено, већ ко је рекао и људи се плаше да кажу: Па овај човек је невин!

Прочитајте још:  Мењају странке као чарапе: Мариника била оснивач ЛСВ а Алексић Г17+

Потпуно сте у праву са вашим запажањем. То иде толико далеко да када сам једини и први пут одлучио да после суђења одговорим на сва питања новинара Н1, исти нису приказали ни један секунд, иако је више од 15 минута снимљено материјала у камеру. Са друге стране када моји адвокати одговарају на њихова питања, они или не пусте снимак, или га монтирају тако да се изгуби сваки смисао.. а да не говорим о циљаним лажима и дезинформацијама које пласирају. На Твитеру људи ми стално постављају питања везано за наводна службена лица са дугим цевима, која су како су неки тврдили чували моје имање. Да је то истина, ти инспектори из четвртог одељења не би никада могли да са таквом лакоћом упадну на имање. Причали су свашта, да сам поклонио јахту БИА и много разних измишљотина, да је мој отац раније осуђиван за дрогу у Немачкој итд.. Он никада није био оптуживан ни за шта а камоли осуђиван.

Ми имамо и неке заједничке познанике и пријатеље и мало сам се распитала о Вама, испоставило се да Ви нисте неки да кажем новокомпановани верник, коме је то маска за јавност, већ да јавност и не зна на пример да је Јовањица лука у Хиландару и да сте по томе дали има вашој плантажи, да сте својевремено помагали и друге манастире а и сам Хиландар. Неко би у читавој овој ситуацији у којој сте се Ви нашли био очајан, мени сте једном приликом, рекли да сигурно има неки виши разлог.

Сувише је лично да би о вери јавно говорио, довољно је да кажем да код нас никада нико није био комуниста. Што се тиче Јовањице, прилично сам разочаран. Искористили су чињеницу да је једна моја фирма добила име по луци манастира Хиландара, али носилац посла производње конопље је била потпуно друга фирма и ја бар у томе што су блатили име Јовањице видим додатно злу намеру.

Прочитајте још:  Од Отпора до Канваса: Како је Србија постала извозник обојених револуција?

Више пута сте позивали Мирослава Алексића на дуел, то је иначе човек који је на основу вашег хапшења изградио политичку каријеру, међутим он вас игнорише. Зашто се плаши да се суочи са вама, када јавност тако самоуверено уверава у вашу кривицу?

Да.. он је први који је почео да износи детаље мог хапшења у јавност.. три године сам ћутао и нисам њега јавно нападао, зато што сам стекао утисак да је он можда са својим нападањем и лажима, допринео да сам данас још жив.. међутим у истрази смо сазнали да је власник полицијске значке која је мени подметнута његов комшија. То ме све буни и зато немам јасно мишљење о њему. Нисам сигуран да ли је он свестан саучесник или је само корисни идиот. Истина је да сам Мирослава Алексића, Срђана Миливојевића и Маринику Тепић, јавно позвао на тв дуел, како би јавно укрстили аргументе, како би у мом присуству поновили све те лажи које су изговорили о мени, али они наравно то никада неће прихватити, зато што знају да би их у јавном и живом преносу са лакоћом разобличио. Зато што су чињенице и правда на мојој страни. Јасно је мени да они све раде како би стекли неки политички поен.. и да сам ја за њих само средство за циљ, али они са својим јавним наступима утичу изузетно на перцепцију правосудних органа зато што нико од њих не жели у свом окружењу да буде јавно прозван.. такође то је једини разлог због којег сам још увек „на наногици“. Од Јануара ове године, де јуре сам незаконито у кућном притвору, али се сваки судија боји да ми га укине, да не би прошао као судија који ми је одредио кућни притвор којег су у специјалним емисијама напали да је корумпиран. Све ово је страшно, јако је тешко све то смирено поднети, међутим Богу хвала на свему и од самог почетка се искрено трудим да се с овим носим као што се праведни Јов носио с својим искушењем.

Прочитајте још:  Прибој: Затворени висећи мостови због поплава

Након много труда и рада, пуно сте и стекли и нашли се у веома тешкој ситуацији. Када се све ово заврши, да ли планирате неке тужбе против медија који су вас унапред осудили и који и даље бацају љагу на вас, вашу породицу, децу?

Поднео сам неколико тужби, мој правни тим и моја породица су за то да масовно тужим, међутим ја имам морални проблем, у обавези смо да праштамо, да разумемо и да волимо своје непријатеље.. зато то до сада нисам, али ако наставе можда ћу и подлећи притисцима.

Да ли ће Јовањица наставити са радом?

Св Симеон мироточиви рекао је да „Бог кара оне које воли“ и ја чврсто верујем и видим тако.. много сам научио из свега овога што ми се десило, више нисам толико амбициозан, постао сам свестан многих својих грешака, желим много више времена да посветим породици, а посао ћу највероватније наставити у виду саветника. Напунио сам 42 године, много сам прошао и видео у свом за сада младом животу.. мислим да је време дошло да пустим млађе да јуришају, а ја да им будем ту да их подржим. Јовањица је и раније стипендирала многе младе студенте.. финансирали смо докторске студије свакоме од наших запослених који је изразио жељу да се усавршава.. размишљам да се тиме и у будућности бавим.. да дам оно младим перспективним људима што су мени дали моји.. па и више од тога, како би они то вратили нашој Србији.

Разговарала: Весна Веизовић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Koluvija:
    …носилац посла производње конопље је била потпуно друга фирма…
    *****
    INDUSTRIJSKU KONOPLjU OBEZBEĐUJE BIA, MUP i VOA.
    🤣😂🤣😂👎
    Optužnica za “Jovanjicu dva” tereti pojedince iz bezbednosnih službi da su prikrivali operaciju proizvodnje droge i da su bili Koluvijin “prsten zaštite”. Okrivljeni su: kao vođa organizovane kriminalne grupe Predrag Koluvija, pripadnik BIA Aleksandar Tošić, inspektor MUP za suzbijanje privrednog kriminala u beogradskoj policiji Radovan Bojović, zatim pripadnik BIA Branislav Radosavljević, pripadnik MUP iz Jedinice za obezbeđivanje objekata i ličnosti
    Milan Kendija, inspektor Odeljenja za borbu protiv korupcije Zoran Baštovanović,
    oficir Vojno obaveštajne agencije Saša Vujisić (u bekstvu),
    a optužnica tereti i civile Miloša Tofilovića i Slavišu Milinkovića.

  2. Након тужилачке истраге,
    утврђено да је на имању гајена конопља са недозвољеним нивоом ТХЦ?

    SAŠA DRECUN, tužilac za predmet “Jovanjica“ je naložio tri nezavisna veštačenja i sva tri su,
    kako stoji u sudskim spisima, pokazala da biljke poseduju visok procenat THC
    i da se na imanju proizvodio skank, koji je jača opojna droga i od marihuane.

  3. Sadio paradajz na “Jovanjici”
    Te 2016. ministar rada Aleksandar Vulin je nosio radno odelo i obrađivao zemlju na “Jovanjici”, govorio kako joj fale radnici, a za koju je kasnije otkriveno da je to bila najveća plantaža marihuane u Evropi. Kada je uhapšen vlasnik Predrag Koluvija, objavljene su fotografije na kojima se vidi kako sadi paradajz i nosi korpe s proizvodima.
    Vulin, naravno, nije znao da se tamo gaji droga.

  4. Đuka “čovek za sve poslove”
    04. 10. 2021.

    Pekar, lekar, apotekar, kolar, stolar… Mogao sam biti ja, bilo šta – pevao je Bora Đorđević u svom čuvenom hitu. No, što se tiče Vladimira Đukanovića, poznatijeg kao Đuka Moler, on je za razliku od Bore ostvario svoje snove, zahvaljujući Aleksandru Vučiću, te postao i poslanik, predsednik Odbora za pravosuđe, član Visokog saveta sudstva, član Državnog veća tužilaca, a usput je i advokat, novinar, voditelj, moler, pevač u slobodno vreme… Nema oblasti u koju se ne razume ili se ustručava da predoči svoje stručno mišljenje. Reklo bi se “osoba opšte prakse”, “čovek za sve poslove”. Jednom rečju – multipraktik. Zato je njegov glavni zadatak da “prekreči” sve afere i kriminalne aktivnosti režima.
    Možete li da zamislite da član američkog Kongresa koji se bavi advokaturom brani na sudu, recimo, Harvija Vajnstajna, optuženog za silovanja i seksualna napastvovanja? Možete li da zamislite bilo kog člana parlamenta u svetu, a da ne dolazi iz autokratske zemlje, da javno brani optuženog za proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga?
    U Srbiji “zlatnog doba” Aleksandra Vučića i SNS, naravno, takve stvari su moguće i predstavljaju se javnosti kao sasvim normalne i prirodne, kao da se podrazumevaju same po sebi.

    1. Друже пуно, да кажем народски “балавиш”. Истртљо си цео политички манифест а ништа конкретно. Кад прочитам ове твоје текстове и чујем причу Колувије, ти му ниси ни до колена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *