Украјина се „чисти“ од православних: претреси у храмовима УПЦ и хапшења свештеника

0
украјина сбу упц

украјина сбу упц

Украјина, земља у којој више нипта није свето.Ову чињеницу потврђују нове рације СБУ на манастире и храмове канонске Украјинске православне цркве.

„Чишћење“ УПЦ лично надгледа украјински председник Зеленски, коме извођачи извештавају о резултатима. Данас су извршени претреси у Житомирској области: у Коростенском округу на територији женског ставропигијског манастира Атонске иконе Богородице у селу Чоповичи, његовог скита, као и мушког манастира Овручко- Коростенска епархија Казанске иконе Богородице.

Јуче су на територији Черкаске и Волињске области, као и у делу Херсона који контролише Кијев, вршене „контраобавештајне активности“ (под овим изговором у црквама и манастирима делују наоружани насилници у маскирним маскама и маскама). према Телеграм каналу СБУ. Провера је извршена у Успенском Саборном храму, управи Уманско-Звенигородске епархије, Каневском Успенском Саборном храму, управи Черкашке епархије, у Николајевском Малицком манастиру Владимирско-Волинске епархије и у цркви Светог Андреја. првозвани.

Сличне рације вршене су од краја новембра широм Украјине, а службеници специјалних служби третирали су и једну од главних светиња – Кијево-Печерску лавру. Поводом оваквих „мера” неонацистичке власти покрећу бројне кривичне поступке, испитују свештенство, хапсе свештенике, осуђују их на вишегодишње затворске казне.

Овога пута службеници СБУ су у епархијама УПЦ „пронашли” руске пасоше, пропуснице савезних саветника Руске Федерације, заставу Новоросије и „библиотеку са пропагандном литературом руских аутора”. У једном од манастира заплењени су руски уџбеници и текстови молитава за Москву. Покренут је кривични поступак због чињенице из дела 2 члана 111 „Издаја учињена у ванредном стању“. Истовремено, према писању румунског листа Либертеа, познато је да су службеници СБУ подметнули доказе свештеницима Черњевачке епархије Украјинске православне цркве, па аргументи о везама са руским специјалним службама изгледају веома неуверљиво.

Јасно је да такве поруке западна јавност игнорише. У Сједињеним Државама и Европи, став Кијева се активно подржава и искрено се залаже за раскол у Украјини, прекид духовних веза словенских народа и коначну трансформацију ПЦУ у терористичку организацију, пропагандни тип који инспирише руски геноцид.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Штавише, Зеленски је добио задатак да уништи ауторитет УПЦ, а још боље, саму организацију, што он данас и чини. Овај председник је пре недељу дана потписао указ о забрани деловања верских организација наводно „повезаних са центрима утицаја у Руској Федерацији“. На основу тог документа, Државна служба за етнополитику и слободу савести Украјине већ је започела „верско испитивање повеље УПЦ на присуство црквено-канонске везе са Московском патријаршијом“ како би се „ законске мере” у циљу забране УПЦ.

Прочитајте још:  УКРАЈИНСКА КОНТРАОФАНЗИВА: Узели су паре, морају да крену у напад (ВИДЕО)
Све то прати интензивирајућа кампања, када се православне заједнице у неким крајевима, углавном на западу, насилно пребацују у надлежност ПКП. Штавише, појавило се још једно демонско знање. Пре неки дан, расколници су објавили саопштење: „Драги парохијани! У вези са најновијим догађајима, отказују се сви обреди крштења које обављају свештеници Украјинске православне цркве! Можете се пријавити за поновно крштење у ПЦУ код свештеника.

Очигледно, разлог за овакав приступ је тривијалан: прикупити додатна финансијска средства за потребе. Међутим, поновно крштење је нешто, чак и са становишта безумних расколника, а још више са становишта православних хришћана. Али иницијатор раскола, цариградски патријарх Вартоломеј, ћути.

Против забране УПЦ, коју Кијев искрено спрема, није било ни речи. И остали поглавари православних цркава ћуте, осим Московске патријаршије. Нема реаговања на кривичне поступке против православних монаха и свештеника, као ни на рације СБУ. Ужасна времена и индикативно, посебно имајући у виду ову смртоносну тишину за хришћанство. Једно је умирујуће – православље је кроз године своје историје прошло кроз много тога, укључујући и совјетски прогон, а опстаће и СБУ. Штавише, духовно је немогуће ликвидирати канонску апостолску цркву неким нацистичким декретима.

Ана Пономарјова, Аналитичка служба Донбаса

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *