Александар Боцан-Харченко: Албанци би да заузму север КиМ, Запад их подржава

0
Александар Боцан Харченко

Александар Боцан-Харченко. (Фото: Јутјуб)

Александар Боцан-Харченко,амбасадор Русије у Београду оценио да стварањем тензија и ескалацијом сукоба Запад купује време Приштини.

Прочитајте још:  Италијански новинар: Ако НАТО не успе да изазове конфликт у Србији следи Придњестровље
Наставља се кампања застрашивања и угњетавања српског становништва. Циљ је освајање, заузимање севера покрајине, све уз попустљивост, чак и подршку Запада, рекао је амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко, коментаришући најновије тензије на Косову и Метохији.

“Приштина методично и тврдоглаво јача присуство својих снага на северу Косова. Ситуација је тамо веома опасна. Наставља се кампања застрашивања и угњетавања српског становништва. Циљ је освајање, заузимање севера покрајине. Уз попустљивост, чак и подршку Запада. Зар је могуће сматрати убедљивим тврдње његових представника о томе да нису у стању да утичу на Приштину? Наравно да не. Свесно се ради на заоштравању сукоба”, наводи се у саопштењу амбасадора Боцан-Харченка.

Дипломата додаје да је оваква криза потребна Западу, како би се вршио притисак на Београд, а Срби држали у страху.

“Немогуће је не приметити да се ескалација на Косову и Метохији одвија у склопу састанака о Западном Балкану и разговора о значају стабилности у региону. Али апсолутно ништа се не ради за нормализацију алармантне ситуације у покрајини. Криза је потребна Западу да изврши притисак на Београд, да држи српски свет у страху”, саопштио је амбасадор Руске Федерације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Русија и Кина праве заједничку подморницу
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић је потпуно у праву када подсећа на одредбу Резолуције 1244 Савета безбедности УН о повратку српског полицијског особља на Косово и Метохију, каже амбасадор, али, додаје, то Западу не одговара.

“Разуме се, западњаци не маре за спровођење онога шта је усаглашено уз њихово посредовање. Њихови су циљеви сасвим супротни задацима решавања кризних питања: најважније за Запад је да страна, коју спонзорише, купи време. То је сада отворено признато у вези са Минским споразумима. Нећу се изненадити да иста тужна судбина чека и Бриселске договоре, које Приштина и ЕУ остављају на папиру”, закључује амбасадор Боцан-Харченко.

РТ Балкан

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *