Скупштина Србије усвојила буџет за наредну годину

0
Скупштина Србије

Скупштина Србије (Фото: В. Веизовић)

Скупштина Србије изгласала је Предлог буџета за 2023. годину у целини. Буџет је већи за 7,8 одсто у односу на актуелни ребаланс, а дефицит од 3,3 процента договорен је са ММФ-ом.

Прочитајте још:  Чиме Русија пуни буџет?
За усвајање буџета гласало је 156 посланика од 223 присутна, против је било 58, а није гласало 9 посланика. Пре изгласавања буџета, посланици су се изјаснили о предложеним амандманима, којих је било 177.

Предвиђени укупни буџетски приходи и примања су у износу од 1.843,4 милијарде динара, што је 7,8 одсто више него ове године, док су расходи планирани у висини од 2.107,4 милијарде динара.

Посланици Скупштине Србије завршили су јуче расправу о амандманима, а министар финансија Синиша Мали рекао је да ће се гласањем за овај буџет гласати за очување животног стандарда грађана Србије, значајним издвајањима за капиталне инвестиције и борби са енергетском кризом.

Мали: Геополитичка дешавања нису значајније уздрмала привреду Србије

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Геополитичка дешавања нису значајније уздрмала привреду Србије, поручио је министар финансија Синиша Мали поводом усвајања републичког буџета за 2023. годину.

„Успевамо да одржимо и сачувамо нашу економију, нашу привреду, да заштитимо грађане и њихов животни стандард. Наша економија је и даље на чврстим ногама, јавне финансије су нам потпуно стабилне и имамо снаге да наставимо борбу и да из наведене светске кризе изађемо јаки“, рекао је Мали.

Прочитајте још:  Ненормална забрана либералне идеологије: Збогом Петру Пану, Мази и Луњи...
Оценио је да је буџет развојан, јер подржава даљи раст инвестиција који је неопходан, али и социјално оријентисан, јер ће наставити да подржава и грађане Србије и привреду током актуелне кризе, саопштило је Министарство привреде.

Бета

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *