Ограничења струје у Украјини остаће током целе зиме

0
ограничења струје

ограничења струје

Ограничења струје у Украјини остаће током целе зиме.

Премијер Украјине Денис Шмихал рекао је да је уништавање енергетских објеката након руских удара веома озбиљно и да ће се ограничења струје  наставити током целе зиме.

Прочитајте још:  Боцан-Харченко о ширењу НАТО-а на Шведску и Финску: Биће војно-техничког одговора. Запад ради све супротно стварној безбедности
У Украјини ће током зиме остати ограничења у потрошњи електричне енергије, пре свега струјом ће се снабдевати критична инфраструктура, болнице и објекти војно-индустријског комплекса, изјавио је украјински премијер Денис Шмихал.

„Будимо искрени да ћемо ове зиме стално живети у условима ограничене потрошње електричне енергије, тако да држава и влада систематизују процес ко ће уопште добити струју“, рекао је Шмигал на седници владе, видео снимак који је постављен на његовом Телеграм каналу.канал.

Прочитајте још:  Дњепропетровск: Денацификовани војни објекти
Украјински премијер је објаснио да је разлог дугог снабдевања струјом озбиљно уништавање енергетских објеката као последица руских ваздушних удара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Оштећене су све термо и хидроелектране у земљи. 40% објеката високонапонске мреже је оштећено у различитом степену. Стога су у већини региона ограничења у снабдевању електричном енергијом и даље значајна. Ово је неопходна мера за одржавање уравнотеженог рада нашег енергетског система“, рекао је Шмихал.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *