Додик: Услов је да не блокирају градњу ХЕ Бук Бијела и аеродром Требиње

0
додик, уранијум

Милорад Додик (Фото: Председништво БиХ)

Додик: Услов је да не блокирају градњу ХЕ Бук Бијела и аеродром Требиње.

Председник Републике Српске и Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик изразио је данас спремност да формира власт са пробосанским странкама окупљеним у „Осморки”, ако од њих добије гаранције да неће блокирати битне пројекте за Републику Српску. „То су хидроелектрана Бук Бијела, аеродром у Требињу и гасификација кроз РС. Ако не буде договора око тога, ако не буде деблокаде, ми нећемо ићи у власт”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Позвао је странке „Осморке”, са којима сутра има преговоре о формирању Савета министара БиХ, да не блокирају ниједан пројекат у РС, а да СНСД неће блокирати ниједан пројекат у Федерацији БиХ.

Прочитајте још:  У Босни се налази 926 затворених радиоактивних извора зрачења и уређаја
Према његовим речима, постоји шанса за договор о формирању власти на државном нивоу, додавши да у „Осморци” постоје и политичке струје које су „ортодоксније од СДА”, преноси Бета.

Додик је најавио да СНСД има састанак са ХДЗ-ом, као трећим потенцијалним партнером у власти на државном нивоу, а да би крајем следеће седмице требало да уследи финални састанак СНСД, ХДЗ и „Осморке”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *