Брнабић поручила Борељу: Србе видите само кад су на барикадама, не и кад кад се крше њихова права

0
Ана Брнабић

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Премијерка Србије Ана Брнабић реаговала је на изјаву високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепа Бореља да „Срби морају одмах да уклоне барикаде“.

Прочитајте још:  Донко Ракочевић: Како је завладао Антихрист!
Брнабић је навела да „очигледно Квинта, заједно са високим представником ЕУ Борељом кажу да се барикаде на северу Косова и Метохије морају уклонити јер су нелегалне“.

„Занимљиво, нису толико гласни о незаконитости хапшења Срба, нпр. Дејана Пантића, ухапшеног јуче без икаквих доказа, или када косовска полиција крши Бриселски споразум уласком у општине са српском већином на северу наоружане пушкама/дугим цевима. Ти људи на барикадама јасно изражавају своје протесте и то раде мирно. Једини начин да се чују, нажалост, је на барикадама“; написала је Брнабић.

Прочитајте још:  Одакле потичу три милијарде евра дугова за порез
Премијерка Србије Брнабић је и упитала „јесте ли их чули када им је у јануару ове године одузето право гласа?

„Не баш. Да ли сте их чули пре три месеца када им је Приштина запленила имовину за изградњу нелегалних војних станица? Апсолутно не. Да ли сте их чули 136 пута када су различите српске породице нападнуте само ове године (50 одсто више од доласка Куртија на власт у Приштини)? Не. Пазите само када су на барикадама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Барикаде не само да показују своје незадовољство и очај, а ту су не само зато што су им угрожена основна људска права, већ штите и Бриселски споразум који сте потписали и чије спровођење ЕУ треба да гарантује. Барикаде су позив на мир и такође позив на акцију међународне заједнице да почне да ради свој посао! Дакле, да, помозите Куртију да уклони барикаде и заједно са њим ц́ете уклонити све што је остало од вашег ауторитета и кредибилитета“, написала је Ана Брнабић.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *